З'їдять порцію та попросять добавки: легкий суп із печерицями

Читать на русском
Автор
900
Легкий, поживний, із простих продуктів
Легкий, поживний, із простих продуктів. Фото 1000.menu

Сподобається дітям та дорослим

Коли улюблений борщ уже набрид, а придумувати, що б іще незвичайного приготувати бажання немає, виручають прості страви. Однією із таких є ароматна та ніжна грибна юшка.

Такий супчик є ситним і стане у пригоді тим, хто дотримується посту. А рецептом з нами поділилися на порталі "cookery.com.ua".

Як приготувати пісний суп з грибами

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 штук;
  • печериці – 500 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • вода – 6 скл.;
  • борошно пшеничне – 2 ст. л.;
  • олія – 5 ст. л.
  • кріп свіжий – 3-4 стебла;
  • петрушка свіжа – 3-4 стебла;
  • сіль – 1 ч. л. або за смаком;
  • лавровий лист — 2-3 шт.;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • перець запашний мелений – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, моркву, гриби та цибулю почистити.
  2. Кріп та петрушку помити.
  3. Картоплю нарізати кубиками.
  4. Моркву натерти на великій тертці.
  5. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  6. Гриби нарізати пластинками.
  7. Зелень подрібнити.
  8. У глибоку каструлю влити трішки олії, додати цибулю, обсмажити.
  9. Додати моркву, обсмажити.
  10. Влити воду, довести до кипіння, додати картоплю, варити протягом 20 хвилин.
  11. Гриби обсмажити на сковороді з олією протягом 7 хвилин, додати борошно, перемішати лопаткою та додати в каструлю до інших овочів, проварити ще 15 хвилин.
  12. Посолити, поперчити, додати лавровий лист та спеції, залишити на 5 хвилин.
  13. Додати зелень, каструлю вимкнути та накрити кришкою.

А якщо ви любите гриби, рекомендуємо їх замаринувати за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.