З'їдять порцію та попросять добавки: легкий суп із печерицями
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 900
Сподобається дітям та дорослим
Коли улюблений борщ уже набрид, а придумувати, що б іще незвичайного приготувати бажання немає, виручають прості страви. Однією із таких є ароматна та ніжна грибна юшка.
Такий супчик є ситним і стане у пригоді тим, хто дотримується посту. А рецептом з нами поділилися на порталі "cookery.com.ua".
Як приготувати пісний суп з грибами
Інгредієнти:
- картопля – 4-5 штук;
- печериці – 500 г;
- морква – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- вода – 6 скл.;
- борошно пшеничне – 2 ст. л.;
- олія – 5 ст. л.
- кріп свіжий – 3-4 стебла;
- петрушка свіжа – 3-4 стебла;
- сіль – 1 ч. л. або за смаком;
- лавровий лист — 2-3 шт.;
- перець чорний мелений – за смаком;
- перець запашний мелений – за смаком;
Спосіб приготування:
- Картоплю, моркву, гриби та цибулю почистити.
- Кріп та петрушку помити.
- Картоплю нарізати кубиками.
- Моркву натерти на великій тертці.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками.
- Гриби нарізати пластинками.
- Зелень подрібнити.
- У глибоку каструлю влити трішки олії, додати цибулю, обсмажити.
- Додати моркву, обсмажити.
- Влити воду, довести до кипіння, додати картоплю, варити протягом 20 хвилин.
- Гриби обсмажити на сковороді з олією протягом 7 хвилин, додати борошно, перемішати лопаткою та додати в каструлю до інших овочів, проварити ще 15 хвилин.
- Посолити, поперчити, додати лавровий лист та спеції, залишити на 5 хвилин.
- Додати зелень, каструлю вимкнути та накрити кришкою.
А якщо ви любите гриби, рекомендуємо їх замаринувати за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.