Такого гороховому супу ви ще не куштували: два вишукані рецепти

Читать на русском
Автор
9383
Апетитна тарілка горохового супу з м'ясом, зеленню та грінками Новина оновлена 29 березня 2024, 10:41
Апетитна тарілка горохового супу з м'ясом, зеленню та грінками. Фото lenta.com.ua

Два кращих рецепти, які зможе приготувати навіть новачок

Гороховий суп – це не просто страва, це справжня символ домашнього затишку та тепла. Його багатий аромат збуджує апетит, а ситний та поживний смак дарує відчуття задоволення та насичення.

У різних країнах світу з'явилися свої особливості приготування цієї страви. Деякі додають до супу м'ясо, ковбаси або копченості, інші ж роблять його пісним, використовуючи овочі, гриби та спеції, інформує портал unian.ua.

Незалежно від обраного рецепту, гороховий суп завжди залишається ситною, ароматною та апетитною стравою. Він чудово підходить для обіду або вечері, зігріє вас у холодну пору року та стане чудовим доповненням до вашого сімейного меню.

Гороховий суп з м'ясом та копченостями

Складові:

  • 300 г лущеного гороху
  • 1 кг копчених ребер або 500 г курячого філе
  • 2-3 шт. копчених сосисок
  • 2-3 шт. картоплі
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 30 г рослинної олії
  • Сіль, перець — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • 3 л води

Приготування:

  1. Налийте у каструлю 3 літри води, доведіть до кипіння та всипте промитий горох і додайте м'ясо (ребра). Варіть протягом 50-70 хвилин.
  2. Почистіть картоплю, наріжте кубиками та додайте до супу. Варіть ще 15-20 хвилин, попередньо вийнявши м'ясо.
  3. Наріжте сосиски кружечками, а м'ясо з ребер відокремте від кісток.
  4. Обсмажте на сковороді до золотистого кольору дрібно нарізані цибулю та моркву.
  5. Перекладіть м'ясо, сосиски та пасерування до супу і варіть ще 10-15 хвилин під кришкою.
  6. Додайте подрібнену зелень, залиште на 5 хвилин на повільному вогні та подавайте гарячим.

Пісний гороховий суп

Складові:

  • 2 склянки сушеного гороху
  • 4-6 ст. л. вівсяної крупи
  • 4 шт. картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • Сіль, перець — за смаком
  • 30 мл рослинної олії
  • Зелень — за смаком
  • 3 л води

Приготування:

  1. Промийте горох, очистіть картоплю та наріжте її кубиками, цибулю — кубиками, моркву натріть на тертці.
  2. Обсмажте на сковороді цибулю та моркву протягом 3-5 хвилин.
  3. Доведіть до кипіння каструлю з горохом та варіть близько 60 хвилин до розварювання гороху.
  4. Додайте вівсянку, картоплю, пасерування, посоліть та поперчіть за смаком. Варіть ще 20-25 хвилин.
  5. Подавайте гарячим, посипавши свіжою зеленню.

Ці два рецепти гороховового супу — ідеальне поєднання простоти приготування та насиченого, багатого смаку. Куштуйте та насолоджуйтеся!

А якщо ви любите гриби, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт крабового рулета.