Ситний і соковитий пиріг готується просто: треба лише трохи борошна, майонезу та жменю фаршу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4404
Замінить усі обіди та вечері
Різні ароматні пироги — чудова ідея для ситного сімейного обіду або вечері. Готуються вони просто і можуть наситити всю родину.
Сьогодні ми з "1 хвилина" приготуємо дивовижний пиріг з фаршем. Така смакота точно замінить всі інші страви — він наситить всіх.
Як приготувати сирний пиріг з фаршем
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно — 350 г;
- розпушувач тіста – 1 ст. л;
- майонез — 180 р.
Для начинки:
- фарш — 250 г;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль, перець – на свій смак;
- жовток – для змащення;
- вершкове масло – 20 г.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач, майонез і замішуємо м’яке тісто, яке повинно липнути до рук. Відправляємо його до холодильника.
- В цей час готуємо начинку. Картоплю та цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо їх, додаємо фарш, спеції та сіль. Все ретельно перемішуємо.
- Дістаємо тісто і беремо його 2/3, розкочуємо в тонкий шар. Викладаємо у змащену вершковим маслом форму, формуємо бортики.
- Зверху відправляємо начинку та рівномірно її розподіляємо. Накриваємо тонко розкоченим меншим шматочком тіста і добре защипуємо. По центру пирога робимо надріз та змащуємо жовтком. За бажанням присипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
А якщо залишилося трохи фаршу — приготуйте з нього найніжніші котлетки. Тим більше вам для цього знадобиться лише трохи м’яса.