Ситний і соковитий пиріг готується просто: треба лише трохи борошна, майонезу та жменю фаршу

Читать на русском
Автор
4404
Пиріг виходить ситним та поживним
Пиріг виходить ситним та поживним. Фото shuba.life

Замінить усі обіди та вечері

Різні ароматні пироги — чудова ідея для ситного сімейного обіду або вечері. Готуються вони просто і можуть наситити всю родину.

Сьогодні ми з "1 хвилина" приготуємо дивовижний пиріг з фаршем. Така смакота точно замінить всі інші страви — він наситить всіх.

Як приготувати сирний пиріг з фаршем

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно — 350 г;
  • розпушувач тіста – 1 ст. л;
  • майонез — 180 р.

Для начинки:

  • фарш — 250 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль, перець – на свій смак;
  • жовток – для змащення;
  • вершкове масло – 20 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач, майонез і замішуємо м’яке тісто, яке повинно липнути до рук. Відправляємо його до холодильника.
  2. В цей час готуємо начинку. Картоплю та цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо їх, додаємо фарш, спеції та сіль. Все ретельно перемішуємо.
  3. Дістаємо тісто і беремо його 2/3, розкочуємо в тонкий шар. Викладаємо у змащену вершковим маслом форму, формуємо бортики.
  4. Зверху відправляємо начинку та рівномірно її розподіляємо. Накриваємо тонко розкоченим меншим шматочком тіста і добре защипуємо. По центру пирога робимо надріз та змащуємо жовтком. За бажанням присипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

А якщо залишилося трохи фаршу — приготуйте з нього найніжніші котлетки. Тим більше вам для цього знадобиться лише трохи м’яса.