"Підступніше" рецепту ви не знайдете: скільки не з’їсте цього пирога — все буде мало

Читать на русском
Автор
5318
Приготувати його простіше, ніж сходити до магазину
Приготувати його простіше, ніж сходити до магазину. Фото shkola-zhyttia.com.ua

На аромат вдадуться навіть сусіди

І до веселої Масляної, і для сімейного обіду актуальним буде м’ясний пиріг. Ви полюбите його за простоту приготування та приголомшливий смак.

Рецептом такого пирога ділиться "ТСН". Ніжне, м’яке дріжджове тісто та соковита м’ясна начинка не залишать байдужими нікого. Спробуйте — і переконайтеся самі.

Як приготувати м’ясний пиріг

Інгредієнти на форму діаметром 20 см

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • вода – 150 мл;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.

Для начинки:

  • фарш свинячий – 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, коріандр — на смак.

Для змащення пирога:

  • яйце — 1 шт.;
  • молоко – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно додаємо яйце, олію, цукор, сіль і дріжджі. Все перемішуємо, поступово вливаємо теплу воду та замішуємо тісто. Перекладаємо його в миску, накриваємо рушників і залишаємо на годину — тісто має збільшитися вдвічі.
  2. У розігрітій сковороді з олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з фаршем та спеціями протягом 8 хвилин. Даємо охолонути.
  3. Тісто обминаємо, викладаємо на присипаний мукою стіл і ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину тісту розгортаємо в пласт більше діаметра форми, щоб зробити бортики.
  4. Дно форми застилаємо пергаментом, стінки змащуємо рослинною олією і викладаємо більшу частину тіста. Зверху розподіляємо м’ясну начинку, накриваємо меншим шаром тіста і ретельно защипуємо краї.
  5. У центрі пирога робимо отвір, щоб пиріг добре пропікся і змащуємо верх збитим яйцем із молоком.. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин до золотистого кольору, даємо охолонути та подаємо до столу.

Приготуйте на Масляну пиріжки з яйцями — і ви отримаєте неймовірну насолоду. Вам захочеться ними снідати, обідати та вечеряти.