Для цього печива не потрібно ні масло, ні яйця: воно вийде неймовірним

Читать на русском
Автор
873
Ідеально до поста
Ідеально до поста. Фото shuba.life

Замінить навіть покупні солодощі

Навіть Великий піст – не привід відмовлятися від різних смаколиків. Тому пропонуємо приготувати сьогодні пісне печиво без масла та яєць. Ці інгредієнти замінить… огірковий розсіл.

Просте на вигляд, з хрумкою текстурою та чудовим смаком печиво за рецептом Shuba так і проситиметься до вас у рот. З нього буде приємно розпочинати день, їм зручно перекусити на роботі чи у школі.

Як приготувати печиво з родзинками на розсолі.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • огірковий розсіл — 200 мл;
  • цукор – 200 г;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • борошно пшеничне – 600 г;
  • сода харчова – 10 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • родзинки – 100 г;
  • цукрова пудра – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Розсіл проціджуємо в миску. Додаємо до нього цукор, соняшникову олію. Все ретельно перемішуємо до розчинення цукру.
  2. Окремо просіюємо борошно із содою та ванільним цукром. Вливаємо суміш із розсолом, додаємо промиті родзинки. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його рушником і даємо відпочити 15 хвилин.
  3. Через зазначений час розкочуємо тісто на посипаній мукою робочої поверхні товщиною 5 мм і за допомогою форм вирізаємо печиво.
  4. Деко застилаємо пергаментом і змащуємо соняшниковою олією. Перекладаємо печиво та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

До речі, у піст можна ласувати навіть улюбленими млинцями. Головне – приготувати їх правильно.