Для цього печива не потрібно ні масло, ні яйця: воно вийде неймовірним
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 873
Замінить навіть покупні солодощі
Навіть Великий піст – не привід відмовлятися від різних смаколиків. Тому пропонуємо приготувати сьогодні пісне печиво без масла та яєць. Ці інгредієнти замінить… огірковий розсіл.
Просте на вигляд, з хрумкою текстурою та чудовим смаком печиво за рецептом Shuba так і проситиметься до вас у рот. З нього буде приємно розпочинати день, їм зручно перекусити на роботі чи у школі.
Як приготувати печиво з родзинками на розсолі.
Інгредієнти на 6 порцій:
- огірковий розсіл — 200 мл;
- цукор – 200 г;
- олія соняшникова – 100 мл;
- борошно пшеничне – 600 г;
- сода харчова – 10 г;
- цукор ванільний – 10 г;
- родзинки – 100 г;
- цукрова пудра – 30 г
Спосіб приготування:
- Розсіл проціджуємо в миску. Додаємо до нього цукор, соняшникову олію. Все ретельно перемішуємо до розчинення цукру.
- Окремо просіюємо борошно із содою та ванільним цукром. Вливаємо суміш із розсолом, додаємо промиті родзинки. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його рушником і даємо відпочити 15 хвилин.
- Через зазначений час розкочуємо тісто на посипаній мукою робочої поверхні товщиною 5 мм і за допомогою форм вирізаємо печиво.
- Деко застилаємо пергаментом і змащуємо соняшниковою олією. Перекладаємо печиво та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
До речі, у піст можна ласувати навіть улюбленими млинцями. Головне – приготувати їх правильно.