Гороховий суп вийде в сто разів смачнішим: рецепт, який змусить близьких облизувати тарілки

Читать на русском
Автор
48685
Такий суп полюблять усі
Такий суп полюблять усі. Фото shuba.life

Рецепт запитає навіть бабуся

Різні перші страви ми готуємо досить часто. І один із найпопулярніших супів на нашій кухні – гороховий. Його можна готувати з копченостями, а можна робити веганським. Якщо хочеться здивувати близьких, додайте незвичайні інгредієнти.

Варто приготувати гороховий суп із ковбасками та плавленим сиром за рецептом Shuba – і близькі оближуть не лише тарілки, а й пальці. Страва сподобається навіть тим, хто раніше не дуже любив бобові.

Як приготувати гороховий суп з ковбасками та плавленим сиром

Інгредієнти на 4 порції:

  • вода – 2 л;
  • горох сухий – 200 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • мисливські ковбаски – 4 прим.;
  • плавлений сир – 1 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 20 г;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень кропу сушена — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Попередньо замочений горох на ніч заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо на маленькому вогні 30 хвилин.
  2. У цей час миємо та чистимо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками, відправляємо до гороху. Даємо закипіти та варимо протягом 15 хвилин.
  3. Для приготування засмаження чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на велику тертку. Смажимо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  4. Тим часом нарізаємо кружальцями ковбаски, відправляємо їх у сковороду та смажимо ще кілька хвилин.
  5. Готову засмажку викладаємо в суп, додаємо натертий плавлений сир, лавровий лист і варимо близько 7 хвилин — сир повинен розплавитися.
  6. Додаємо суху зелень, варимо хвилину, вимикаємо вогонь і даємо настоятися страві.

Розливаємо суп по тарілці та подаємо з сухариками з домашнього хліба. Смачного.