Гороховий суп вийде в сто разів смачнішим: рецепт, який змусить близьких облизувати тарілки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 48772
Рецепт запитає навіть бабуся
Різні перші страви ми готуємо досить часто. І один із найпопулярніших супів на нашій кухні – гороховий. Його можна готувати з копченостями, а можна робити веганським. Якщо хочеться здивувати близьких, додайте незвичайні інгредієнти.
Варто приготувати гороховий суп із ковбасками та плавленим сиром за рецептом Shuba – і близькі оближуть не лише тарілки, а й пальці. Страва сподобається навіть тим, хто раніше не дуже любив бобові.
Як приготувати гороховий суп з ковбасками та плавленим сиром
Інгредієнти на 4 порції:
- вода – 2 л;
- горох сухий – 200 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- мисливські ковбаски – 4 прим.;
- плавлений сир – 1 шт.;
- лавровий лист – 1 шт.;
- олія соняшникова – 20 г;
- сіль, перець чорний мелений, зелень кропу сушена — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Попередньо замочений горох на ніч заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо на маленькому вогні 30 хвилин.
- У цей час миємо та чистимо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками, відправляємо до гороху. Даємо закипіти та варимо протягом 15 хвилин.
- Для приготування засмаження чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на велику тертку. Смажимо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
- Тим часом нарізаємо кружальцями ковбаски, відправляємо їх у сковороду та смажимо ще кілька хвилин.
- Готову засмажку викладаємо в суп, додаємо натертий плавлений сир, лавровий лист і варимо близько 7 хвилин — сир повинен розплавитися.
- Додаємо суху зелень, варимо хвилину, вимикаємо вогонь і даємо настоятися страві.
Розливаємо суп по тарілці та подаємо з сухариками з домашнього хліба. Смачного.