Смак цього супу зводить з розуму: рецепт смачної страви з грибами

Читать на русском
Автор
538
Швидка гаряча страва з доступних продуктів
Швидка гаряча страва з доступних продуктів. Фото 1000.menu

Суп здивує своїми чудовими смаковими якостями

Яким би смачним та наваристим не був український борщ з пампушками, рано чи пізно хочеться урізноманітнити меню перших страв. Тож, непоганою ідеєю буде приготувати грибний крем-суп.

Він виходить ніжним, ароматним і особливо подобається любителям грибів. А рецептом з нами поділилися на порталі "Тлусті рецепти".

Як приготувати грибний крем-суп

  • 300 г печериць;
  • 500 г картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 3 столові ложки олії;
  • 2-2,5 л води;
  • 150-200 мл вершків для збитих вершків (10-33%);
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 1 лавровий лист;
  • чорний перець – на смак.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати кубиками, моркву – четвертинками, а картоплю – великими кубиками.
  2. У каструлю, де буде варитися суп, налити олію, додати цибулю та обсмажити її до прозорості.
  3. Додати моркву і тушкувати все 1 хвилину, помішуючи, щоб овочі не пригоріли.
  4. Додати картоплю і готувати все ще 2 хвилини.
  5. Влити воду і додати лавровий лист.
  6. Відварити овочі до готовності, приблизно 15-20 хвилин з моменту закипання.
  7. Тим часом промити гриби, просушити та нарізати невеликими кубиками.
  8. Протушкувати гриби на сковороді з невеликою кількістю олії 5-7 хвилин до готовності, поки не випарується рідина.
  9. Додати сіль і перець на смак, потім перемішати.
  10. Вийняти лавровий лист і подрібнити овочі блендером до отримання пюреподібного стану.
  11. Додати гриби й добре перемішати.
  12. Влити вершки для збивання, посолити, довести суп до кипіння та зняти з вогню.

А якщо ви любите гриби, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.