Більше ніяких жовтих плям: два простих способи освіжити сидіння унітазу

Читать на русском
Автор
Унітаз буде як новий
Унітаз буде як новий. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Натуральні засоби впораються зі стійкими забрудненнями

З часом можна помітити, що на сидінні унітаза з’являються жовті плями. Причиною їхньої появи є відкладення вапняного нальоту. Буває й так, що жовті плями виникають через погане очищування.

У будь-якому випадку необхідно ретельно очистити унітаз. Зробити це можна за допомогою простого домашнього засобу із натуральних інгредієнтів. Рецептом поділилися у профілі Instagram @fazanadom.

Як приготувати пасту для очищення кришки унітаза

Для приготування засобу для чищення необхідні сода і лимонний сік. Насипте в миску харчову соду і додайте 1 чайну ложку вичавленого лимонного соку, щоб вийшла густа паста.

За допомогою губки нанесіть отриману пасту на брудне сидіння унітаза та ретельно очистіть його. Жовті плями зникнуть вже за кілька хвилин.

Ще один ефективний засіб — поєднання соди та оцту. Необхідно розпорошити оцет на сидіння унітаза і рясно посипати харчовою содою. Потім залиште засіб діяти протягом години. Після цього протріть поверхню щіткою.

За потреби повторіть процедуру. Жовті плями на сидінні унітаза мають зникнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як за допомогою аркуша паперу значно полегшити збирання на кухні. Завдяки цьому лайфхаку більше не доведеться витрачати багато часу та сил на видалення жиру на шафках.