Про пил у будинку забудете надовго: допоможе хитрість із грейпфрутом

Читать на русском
Автор
7800
Шкірку фруктів можна використовувати для прибирання
Шкірку фруктів можна використовувати для прибирання. Фото Pexels

Дізнайтеся, як користуватися шкіркою грейпфрута для дому

Назавжди позбутися пилу в кімнатах неможливо. Але багато домовласників ставлять за мету зробити так, щоб зберігати чистоту в будинку якомога довше і при цьому робити прибирання якомога рідше. Досягти цього виходить завдяки невеликим хитрощам.

Одним із засобів, що допомагає підтримувати чистоту в будинку якомога довше, є настій шкірки грейпфрута. Рецепт цього засобу описано Kobieta.

Як зробити засіб проти пилу

Далеко не всі господині знають, що для відходів з цитрусових можна знайти корисне застосування для прибирання будинку. Достатньо додати до них оцет і вийде засіб ідеальний засіб, який спростить роботу по дому.

Приготувати його дуже просто.

1. Шкірку грейпфрута без плівок та інших залишків складіть у банку.

2. Залийте шкірку оцтом і щільно закрийте ємність.

3. Поставте банку у темне прохолодне місце.

4. Через 3 дні додайте до шкірки та оцту воду. Запах оцту має стати не таким інтенсивним.

5. Перелийте засіб у пляшку з пульверизатором.

При необхідності розпорошіть засіб на запилену поверхню і протріть ганчіркою. Забруднення зникнуть. Після цього пил не так швидко осідатиме на поверхні.

Що ще допомагає від пилу

Крім рідини з оцту та шкірки грейпфрута для запобігання появі пилу можна також використовувати гліцерин. Просто налийте кілька крапель засобу в миску з кип’яченою водою, вмочіть м’яку тканину, відіжміть її та ретельно протріть меблі. Завдяки цьому ви створите своєрідне покриття і меблі на довгий час стануть пиленепроникними.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися жирних плям на кухні за допомогою олії. Дивовижний лайфхак допоможе швидко навести лад.