Прибирання без краплі хімії: чим користуватися замість дорогих засобів для чищення

Читать на русском
Автор
Лимон здатний очищувати плями
Лимон здатний очищувати плями. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Натуральні засоби для прибирання впораються навіть краще за професійні

Замість того, щоб купувати дорогі засоби для прибирання, які до того ж є хімічними, краще скористатися підручними інгредієнтами. Раніше ми розповідали, як позбутися від плісняви натуральними засобами, а тепер ділимося, які продукти замінять побутову хімію.

Вам знадобиться те, що точно є у вашому будинку. Це лимон, чайник пакетик, рис, зубна щітка і гумові рукавички. Про це пише mirror.

Лимон для чищення дошки для нарізання

Якщо на вашій дошці для нарізання з’явилися плями, треба розрізати лимон навпіл, посипати поверхню сіллю і натерти м’якоттю фрукта. Залишаємо на 5 хвилин і змиваємо водою.

Чайний пакетик для очищення скла

Спочатку треба заваритися. Після охолодження, рідину можна використовувати для очищення дзеркал на скляних поверхонь. Це чудова альтернатива для миття скла без розводів.

Гумові рукавички приберуть шерсть тварин

Для цього треба змочити рукавичку у воді і терти нею килим чи диван. Шерсть прилипне до рукавички.

Рис очистить вазу

Якщо у вас є вази чи інші предмети складної форми, вимити які зсередини неможливо, вам допоможе рис. Для цього насипаємо жменю крупи всередину посудини, заливаємо його водою і засобом для миття посуду. Добре струшуємо кілька разів і виливаємо суміш.

Зубна щітка для чищення клавіатури

Можна скористатися старою зубною щіткою, однак нова впорається краще. Потрібно лише перевернути клавіатуру на бік і провести зубною щіткою по клавішах. Так само можна очищувати пульти від телевізорів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибрати неприємний запах зі взуття і раковини. Ми поділилися лайфхаком з використанням солі.