Використовуйте соду та папір: хитрий трюк допоможе легко видалити весь жир на кухні

Читать на русском
Автор
518
Кухонні шафи необхідно регулярно мити зовні та всередині
Кухонні шафи необхідно регулярно мити зовні та всередині

Дізнайтесь, як полегшити прибирання на кухні

Ті, хто прибирає кухню, зазвичай обмежується робочими поверхнями, плитою та мийкою. Але крім цих зон необхідно регулярно мити холодильник та кухонні шафи. Згодом вони теж брудняться: на них накопичуються частинки жиру, потрапляють бризки соусу.

Очистити кухонні шафи від забруднень не так вже й складно. При чому достатньо використовувати для цього натуральні засоби, які можна знайти у кожному будинку.

Як позбутися жиру на кухонних шафках

Плями жиру на кухонних шафах часто не вдається видалити вологою ганчіркою. Особливо це стосується верхніх шафок. Для видалення жирного нальоту використовуйте харчову соду та лимонний сік.

  • Змішайте півсклянки соди з однією склянкою води і додайте трохи лимонного соку. Зачекайте, доки сода розчиниться у воді.
  • Налийте трохи суміші на вологу губку і протріть жирну пляму, поки вона зникне.
  • Для видалення стійких жирних плям можна також дати суміші вбратися на поверхні на кілька хвилин.
  • Потім витріть суміш чистою вологою тканиною.

Але врахуйте, якщо покриття шафок глянсове, цей спосіб прибирання не підійде. Сода може подряпати поверхню. У цьому випадку краще використовувати засоби для миття шибок або шампунь.

Щоб у майбутньому мити кухонні шафи було простіше, застеліть верхню частину папером чи газетою. Вона поглинатиме жирні частинки. Коли настане час прибирання, достатньо буде змінити папір на новий.

Внутрішня частина кухонних шаф також може стати жирною чи брудною. Щоб добре очистити її:

  • повністю звільніть шафу або ящик, який хочете прибрати;
  • видаліть крихти пилосмоком або ручною щіткою;
  • протріть всі порожні ящики, полиці та днища кухонних шаф вологою ганчіркою, а потім розчином оцту (1 ч.л. на півлітра теплої води).

Раніше "Телеграф" розповідав, як оновити килими. Натуральні засоби не тільки зроблять їх чистими, але й видалять неприємний запах.