Смакота з двох яєць: близькі не встануть з-за столу, поки на тарілці буде хоч шматочок запіканки

Читать на русском
Автор
Десерт виходить повітряним та ніжним
Десерт виходить повітряним та ніжним. Фото babusyni-retsepty

Один інгредієнт — і запіканка вийде ще смачніше

Неможливо уявити людину, яка може відмовитися від шматочка сирної запіканки. Ця неймовірна страва тане в роті — її їж, мов легку хмару.

Сирна запіканка рятує у разі, якщо хочеться побалувати близьких — її можна взяти на роботу або просто з’їсти з чаєм. Головне – додати до неї трохи бананів, і десерт стане ідеальним. Рецептом ділиться Тoday.

Як приготувати запіканку

Інгредієнти:

  • сир – 400 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • банани – 2 штуки
  • манна крупа – 50 г;
  • цукор – 100 гр;
  • вершкове масло – 1 ч. л.;
  • молоко – 70 мл;
  • розпушувач – 1/3 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і міксером збиваємо до розчинення цукру.
  2. Окремо перетираємо через сито сир і додаємо в яєчну суміш.
  3. Туди ж додаємо молоко і манку, все ретельно перемішуємо і залишаємо, щоб набрякла манка.
  4. У цей час чистимо банани, розминаємо їх вилкою і за бажанням збризкуємо лимонним соком, щоб маса не потемніла. Додаємо їх до інших інгредієнтів, всипаємо розпушувач і все ретельно перемішуємо.
  5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та викладаємо тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин до золотистості.

Даємо запіканці охолонути і дістаємо із форми. Подаємо з улюбленим напоєм.