Подвоюйте всі інгредієнти для цієї запіканки: близькі обов’язково попросять добавки

Читать на русском
Автор
926
За цю страву сім’я вас розцілує
За цю страву сім’я вас розцілує. Фото vazhnoznat.com

Страва вразить і вас, і вашу родину

Якщо вам хочеться ситно та смачно нагодувати всю родину, картопляна запіканка – те, що потрібно. Готується вона швидко, виходить дивовижною.

Сьогодні ми разом з "Важно знать" урізноманітнимо меню та приготуємо картопляну запіканку з грибами — саме вони додадуть страві пікантності та насиченості. Така страва не тільки наситить, а й створить неповторну атмосферу затишку вдома.

Як приготувати картопляну запіканку з грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 500 г печериць;
  • 500 г м’ясного фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • 80 г вершкового масла;
  • 200 мл молока;
  • 200 г твердого сиру;
  • сіль, перець, сушений часник, паприка до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, довільно нарізаємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Зливаємо воду, додаємо олію та молоко і пюруємо.
  2. Чистимо і нарізаємо довільно цибулю. Слайсами нарізаємо гриби. Обсмажуємо разом на розігрітій сковороді до золотистого кольору. Солимо і перчимо на смак.
  3. Окремо обсмажуємо м’ясний фарш. Солимо до свого смаку, додаємо паприку та сушений часник на свій смак.
  4. У форму для запікання викладаємо шарами картопляне пюре, обсмажений м’ясний фарш та гриби з цибулею. Зверху посипаємо твердим натертим сиром.
  5. Форму відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і приблизно на 15 хвилин або до появи золотистої скоринки.

Така запіканка чудово поєднується з овочевими салатами. Спробуйте і переконайтеся самі.