Подвоюйте всі інгредієнти для цієї запіканки: близькі обов’язково попросять добавки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 926
Страва вразить і вас, і вашу родину
Якщо вам хочеться ситно та смачно нагодувати всю родину, картопляна запіканка – те, що потрібно. Готується вона швидко, виходить дивовижною.
Сьогодні ми разом з "Важно знать" урізноманітнимо меню та приготуємо картопляну запіканку з грибами — саме вони додадуть страві пікантності та насиченості. Така страва не тільки наситить, а й створить неповторну атмосферу затишку вдома.
Як приготувати картопляну запіканку з грибами
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 500 г печериць;
- 500 г м’ясного фаршу;
- 1 велика цибулина;
- 80 г вершкового масла;
- 200 мл молока;
- 200 г твердого сиру;
- сіль, перець, сушений часник, паприка до смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, довільно нарізаємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Зливаємо воду, додаємо олію та молоко і пюруємо.
- Чистимо і нарізаємо довільно цибулю. Слайсами нарізаємо гриби. Обсмажуємо разом на розігрітій сковороді до золотистого кольору. Солимо і перчимо на смак.
- Окремо обсмажуємо м’ясний фарш. Солимо до свого смаку, додаємо паприку та сушений часник на свій смак.
- У форму для запікання викладаємо шарами картопляне пюре, обсмажений м’ясний фарш та гриби з цибулею. Зверху посипаємо твердим натертим сиром.
- Форму відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і приблизно на 15 хвилин або до появи золотистої скоринки.
Така запіканка чудово поєднується з овочевими салатами. Спробуйте і переконайтеся самі.