Густа пінка та вишуканий смак: саме таку каву п’ють вранці у Греції

Читать на русском
Автор
2397
Вирушаємо до кулінарної подорожі до Греції
Вирушаємо до кулінарної подорожі до Греції. Фото shuba.life

Насолода у кожному ковтку

У справжніх кавоманів жодного ранку не обходиться без чашки ароматної вишуканої кави. Цей напій піднімає настрій та заряджає енергією на довгий час. Рецептів приготування напою існує безліч, але каву ми цінуємо саме за насичений смак із гіркуватістю та густу піну.

Такий напій люблять і у Греції. Зазвичай він готується в турці на піску, але можна зробити це вдома, насипавши кілька сантиметрів сухого піску в стару сковорідку. Якщо хочеться спростити завдання — просто приготуйте каву по-грецьки в турці на слабкому вогні. Рецептом ділиться "ТСН". Він чудово підбадьорить, а приготування займе лише кілька хвилин.

Як приготувати ароматну каву по-грецьки

Інгредієнти:

  • кави середнього помелу — 2 ст. л.;
  • вода — 1 склянка;
  • цукор — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Молоту каву відправляємо в турку, заливаємо склянкою води та все добре перемішуємо.
  2. Періодично помішуючи, варимо каву на маленькому вогні, не доводячи до кипіння. Як тільки підніметься пінка, знімаємо джезву з вогню та залишаємо на дві хвилини.
  3. Готову каву розливаємо по чашках, додаємо цукор на свій смак.

Подаємо каву по-грецьки з незвичайним десертом зі смаженими мандаринами і неспішно насолоджуємося. Смачного!