"Всього по три" — і в духовку: найпростіший рецепт сирної запіканки

Читать на русском
Автор
161936
Цю випічку ви приготуєте легко Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:52
Цю випічку ви приготуєте легко. Фото babusyni-retsepty

Простіше рецепту ви не зустрічали

Сир дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми любимо їсти його як самостійний продукт, так і готувати з нього різноманітну випічку. І якщо ви вже куштували сирний пиріг, то пропонуємо ще поекспериментувати.

Сирну запіканку від "Бабусиних рецептів" під назвою "Усього по три" готувати дуже просто – назва говорить сама за себе. Результат вас вразить — без жодної метушні ви приготуєте неперевершену страву.

Як приготувати сирну запіканку

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 600 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 3 ст.
  • сіль — щіпка;
  • сметана – 3 ст.
  • манна крупа – 3 ст.;
  • ванілін – щіпка;
  • цедра половини лимона;
  • родзинки – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Для початку родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.
  2. В окрему миску викладаємо кисломолочний сир. Розбиваємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків, додаємо жовтки до сиру.
  3. В отриману суміш додаємо сметану, цукровий пісок, ванілін, сіль та манну крупу. Все ретельно збиваємо занурювальним блендером.
  4. Відправляємо в суміш розмочені родзинки та цедру лимона, все ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  5. В окремому посуді міксером збиваємо білки до стійких піків та викладаємо у сирну масу. Все змішуємо за допомогою силіконової лопатки.
  6. Форму для випікання застеляємо пергаментом, викладаємо сирну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Відправляємо запіканку в духовку на 35-45 хвилин за 180 градусів.

Рекомендуємо також приготувати незвичайну сирно-бананову запіканку за рецептом "Телеграфа". Ви будете у захваті.