"Всього по три" — і в духовку: найпростіший рецепт сирної запіканки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 161936
Простіше рецепту ви не зустрічали
Сир дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми любимо їсти його як самостійний продукт, так і готувати з нього різноманітну випічку. І якщо ви вже куштували сирний пиріг, то пропонуємо ще поекспериментувати.
Сирну запіканку від "Бабусиних рецептів" під назвою "Усього по три" готувати дуже просто – назва говорить сама за себе. Результат вас вразить — без жодної метушні ви приготуєте неперевершену страву.
Як приготувати сирну запіканку
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 600 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 3 ст.
- сіль — щіпка;
- сметана – 3 ст.
- манна крупа – 3 ст.;
- ванілін – щіпка;
- цедра половини лимона;
- родзинки – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Для початку родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.
- В окрему миску викладаємо кисломолочний сир. Розбиваємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків, додаємо жовтки до сиру.
- В отриману суміш додаємо сметану, цукровий пісок, ванілін, сіль та манну крупу. Все ретельно збиваємо занурювальним блендером.
- Відправляємо в суміш розмочені родзинки та цедру лимона, все ретельно перемішуємо до однорідного стану.
- В окремому посуді міксером збиваємо білки до стійких піків та викладаємо у сирну масу. Все змішуємо за допомогою силіконової лопатки.
- Форму для випікання застеляємо пергаментом, викладаємо сирну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Відправляємо запіканку в духовку на 35-45 хвилин за 180 градусів.
Рекомендуємо також приготувати незвичайну сирно-бананову запіканку за рецептом "Телеграфа". Ви будете у захваті.