Жодної котлетки не залишиться після вечері: за кожну сім’я влаштує бійку

Читать на русском
Автор
Ніхто не здогадається, з чого вони
Ніхто не здогадається, з чого вони. Фото napensii.ua

Сподобаються навіть тим, хто не може жити без м’яса

У православних християн і греко-католиків 18 березня розпочався Великий піст. Протягом 48 днів рекомендується утриматися від м’ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю.

До посту кулінари готуються заздалегідь і вибирають ситні рецепти, щоб урізноманітнити меню. Саме тому морквяно-рисові котлети за рецептом "На пенсії" – саме те, що вам потрібно.

Як приготувати морквяно-рисові котлети

Інгредієнти:

  • морква — 300 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • круглозерний рис — 100 г;
  • вода — 250 — 300 мл;
  • часник — 3 зубчики;
  • панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
  • крохмаль (борошно) — 1 ст. л.;
  • рослинна олія, сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо до готовності у підсоленій воді, даємо охолонути.
  2. Цибулю чистимо, миємо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на м’якості в розігрітій сковороді з рослинною олією.
  3. Моркву чистимо, натираємо на середній тертці, додаємо до цибулі. Накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості моркви. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
  4. Змішуємо готовий рис з овочами. В отриману масу додаємо пропущений через часник прес, крохмаль. Солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
  5. З отриманої маси формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  6. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо котлети та обсмажуємо їх з двох боків до готовності.

Подаємо котлети з пісним салатом. Така вечеря всім сподобається.