Жодної котлетки не залишиться після вечері: за кожну сім’я влаштує бійку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Сподобаються навіть тим, хто не може жити без м’яса
У православних християн і греко-католиків 18 березня розпочався Великий піст. Протягом 48 днів рекомендується утриматися від м’ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю.
До посту кулінари готуються заздалегідь і вибирають ситні рецепти, щоб урізноманітнити меню. Саме тому морквяно-рисові котлети за рецептом "На пенсії" – саме те, що вам потрібно.
Як приготувати морквяно-рисові котлети
Інгредієнти:
- морква — 300 г;
- цибуля — 1 шт.;
- круглозерний рис — 100 г;
- вода — 250 — 300 мл;
- часник — 3 зубчики;
- панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
- крохмаль (борошно) — 1 ст. л.;
- рослинна олія, сіль, перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Рис відварюємо до готовності у підсоленій воді, даємо охолонути.
- Цибулю чистимо, миємо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на м’якості в розігрітій сковороді з рослинною олією.
- Моркву чистимо, натираємо на середній тертці, додаємо до цибулі. Накриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості моркви. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
- Змішуємо готовий рис з овочами. В отриману масу додаємо пропущений через часник прес, крохмаль. Солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
- З отриманої маси формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо котлети та обсмажуємо їх з двох боків до готовності.
Подаємо котлети з пісним салатом. Така вечеря всім сподобається.