Ні молока, ні яєць: цими оладками можна навіть у піст поласувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 630
Смакота з пари бананів
У понеділок, 18 березня розпочався Великий піст. У цей час не можна сваритися, розважатися і не можна вживати м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.
Однак піст — не привід харчуватися несмачно, а привід приготувати пісні бананові оладки за рецептом "УНІАН". Такі оладки вийдуть неймовірно пишними, ситними та рум’яними.
Як приготувати пісні бананові оладки
Інгредієнти:
- стиглі банани — 1 — 2 шт.;
- вівсяні пластівці — 50 г;
- борошно — 230 г;
- цукор — 2 — 4 ст. л. (до свого смаку);
- розпушувач — 2 ч. л.;
- кориця (за бажанням) — 1 ч. л.;
- вода — 2 ст.;
- рослинна олія — 1 ст. л. (в тісто) + для смаження;
- варення або мед для подачі (за бажанням) — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Вівсяні пластівці перемелюємо на борошно.
- Банани чистимо, відправляємо у велику миску, розминаємо у пюре та змішуємо у пюре.
- В окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо до бананової суміші та знову ретельно перемішуємо. В отриману масу відправляємо ложку соняшникової олії, знову перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Смажимо їх на помірно-середньому вогні з одного боку приблизно 2-3 хвилини до золотистого кольору. Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку до рум’яності.
Подаємо бананові оладки теплими з варенням або медом. Також можна подати з домашньою сметаною.