Ні молока, ні яєць: цими оладками можна навіть у піст поласувати

Читать на русском
Автор
630
Сподобаються абсолютно всім
Сподобаються абсолютно всім. Фото shuba.life

Смакота з пари бананів

У понеділок, 18 березня розпочався Великий піст. У цей час не можна сваритися, розважатися і не можна вживати м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження.

Однак піст — не привід харчуватися несмачно, а привід приготувати пісні бананові оладки за рецептом "УНІАН". Такі оладки вийдуть неймовірно пишними, ситними та рум’яними.

Як приготувати пісні бананові оладки

Інгредієнти:

  • стиглі банани — 1 — 2 шт.;
  • вівсяні пластівці — 50 г;
  • борошно — 230 г;
  • цукор — 2 — 4 ст. л. (до свого смаку);
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • кориця (за бажанням) — 1 ч. л.;
  • вода — 2 ст.;
  • рослинна олія — 1 ст. л. (в тісто) + для смаження;
  • варення або мед для подачі (за бажанням) — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Вівсяні пластівці перемелюємо на борошно.
  2. Банани чистимо, відправляємо у велику миску, розминаємо у пюре та змішуємо у пюре.
  3. В окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо до бананової суміші та знову ретельно перемішуємо. В отриману масу відправляємо ложку соняшникової олії, знову перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Смажимо їх на помірно-середньому вогні з одного боку приблизно 2-3 хвилини до золотистого кольору. Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку до рум’яності.

Подаємо бананові оладки теплими з варенням або медом. Також можна подати з домашньою сметаною.