Телефон "живе своїм життям"? Чому вкладки відкриваються самі і як вирішити проблему

Читать на русском
Автор
Телефон Новина оновлена 27 березня 2024, 20:13
Телефон. Фото Колаж "Телеграф"

Поради допоможуть зекономити на ремонті пристрою

Будь-який власник смартфона часто стикається з тим, що з часом він починає поводитися дивно: швидко сідає батарея, пропадають файли або цілі програми, а ще можуть незбагненним чином здійснюватися дзвінки і навіть відкриватися сторінки в браузері.

Сайт "Рrosmartfony" розібрався, чому смартфон "живе своїм життям" та як це можна виправити. У матеріалі зазначається, що це не тільки страшно, але й небезпечно, адже можуть раптово відкритися веб-сайти – тим самим заб’ється пам’ять смартфона.

Те, що ваш телефон може сам відкриває вкладки у браузері, цілком зрозуміло. Найчастіше це відбувається з кількох причин, які варто знати.

  • Ви відвідали сторінку зі шкідливим програмним забезпеченням, в результаті чого браузер виявився заражений. Це означає, що коли ви відкриваєте, додаткові вкладки будуть запускатися без вашого відома.
  • Друга причина — один із додатків виявився шкідливим. Воно якось працює у фоновому режимі, впливаючи на відкриття веб-сайтів.
  • Ви використовуєте заражений браузер: наприклад, Chrome або Opera. На щастя, подібні випадки дуже рідкісні, але про це все одно треба знати.

Як захистити телефон від вірусів

Незважаючи на те, що Google Play все ж таки перевіряє програми, на магазин програм сподіватися не варто. Як не крути, але це не App Store – краще користуватися антивірусом для Android і точно встановлювати програми з перевірених джерел. Ось поради, як убезпечити себе від проблем:

  • Не заходьте на незахищені сторінки, на яких можуть з’являтися спливаючі вікна (джерела з фейковими новинами, онлайн-казино та фільмами).
  • Найчастіше перевіряйте обсяг вільного місця на телефоні, оптимізуйте пристрій від помилок через оптимізатори.
  • Встановіть антивірус і перевірте хоча б раз на місяць.

Окрім цього, більшість проблем у Google Chrome на Android відбувається через постійні оновлення: іноді вони порушують роботу браузера, в результаті чого вкладки запускаються самі по собі. Найкращий спосіб — видалити програму та встановити її знову. Якщо це не допомагає, спробуйте очистити кеш та видалити оновлення.

  • Зайдіть в Налаштування смартфона.
  • Виберіть "Програми" та знайдіть у списку Google Chrome.
  • Після цього натисніть "Зупинити" та зайдіть у "Сховище".
  • Виберіть "Очистити кеш" та "Очистити дані".
  • Потім натисніть "Видалити оновлення".

Після цього браузер відновиться до попередньої версії, а потім вам потрібно буде перезавантажити смартфон. Ви також можете спробувати знову оновити Google Chrome якщо думаєте, що вся справа була в неправильній установці апдейта. Автоматичне оновлення краще відключити, інакше нашкодить телефону.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, коли телефон підключений до мережі, але перестав заряджатися. Названо 4 способи вирішення проблеми.