Телефон підключений до мережі, але перестав заряджатися: 4 способи вирішення проблеми

Читать на русском
Автор
694
Телефон підключений до мережі, але перестав заряджатися: 4 способи вирішення проблеми Новина оновлена 26 березня 2024, 22:00

Причин може бути кілька

У сучасному світі для багатьох людей телефон став чимось більшим, ніж простий пристрій для прийому дзвінків, а тому важливим завданням стало зберігати його зарядженим. Однак бувають ситуації, коли телефон нібито заряджається, але відсоток на батареї залишається одним і тим самим.

Варто зазначити, що не завжди необхідно одразу нести телефон у сервісний центр, оскільки іноді можуть допомогти кілька простих дій. Однак серед причин такої поведінки смартфона можуть бути серйозні поломки.

Що варто зробити в першу чергу:

  • Використовуйте інший кабель або зарядку, адже в більшості випадків проблема полягає саме у цьому. Особливо часто ці проблеми виникають під час використання дешевих неоригінальних зарядок;
  • Перезавантажте телефон, оскільки причиною може бути звичайний програмний збій. Для більш надійного ефекту перезавантажити можна кілька разів, щоразу чекаючи повного включення перед новим перезавантаженням;
  • Перевірте настройки енергоощадження, оскільки на деяких пристроях швидкість заряджання може бути обмежена, щоб продовжити термін служби батареї;
  • Скиньте пристрій до заводських налаштувань, адже цього буде достатньо, щоб вирішити проблему, якщо вона пов’язана з проблемами програмного забезпечення. Важливо пам’ятати, що в цьому випадку ви втратите всю інформацію з пристрою, у тому числі фото, відео та музику.

Якщо жоден з цих способів не допоміг, то пристрій необхідно нести в сервісний центр, оскільки швидше за все батарея просто потребує заміни. Це особливо актуально, якщо ваш телефон понад три роки або якщо ви спостерігали різкі стрибки у витраті заряду.

Щоб дізнатися, скільки ще проживе ваша батарея, власники iPhone мають розділ "Акумулятор" в налаштуваннях, де вказана максимальна ємність батареї — з часом вона знижується. Власникам Android є популярний і корисний додаток AccuBattery. Якщо в результатах перевірки видно, що рівень впав нижче 80%, то час задуматися про заміну батареї.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ефективно очистити пам’ять смартфона. Завдяки простим діям гаджет працюватиме більш ефективно.