Працюватиме вдвічі швидше: як очистити кеш на телефоні

Читать на русском
Автор
17399
Для чого чистити кеш телефона
Для чого чистити кеш телефона. Фото Canva

Кілька простих дій і ви помітите різницю

Під час тривалого користування телефоном, з'являються певні зміни. Дуже часто смартфон починає "виснути" без очевидних причин. Однією з них може бути переповнена різними файлами пам'ять телефону.

Як повідомляє iTech.ua, кеш передбачає дані, які зберігаються у гаджеті. Коли ви заходите у певний застосунок, спершу з'являються дані з пам’яті, а після цього вже — нова інформація з сервера. Якщо позбутися кешу, то можна звільнити місце у пам'яті.

  • Аби видалити кеш веб-сайтів, потрібно зайти у браузер, у "Меню", яке можна знайти у правому верхньому кутку. Тоді оберіть розділ "Історія" чи "Налаштування". І там з'явиться пункт "Очистити кеш", тож натисніть на нього.
  • Також кеш застосунків зберігає різні фото, відео, музику, аби їх можна було швидко відкрити. Аби їх позбутися, відкрийте вкладку з налаштуваннями і пошукайте пункт "Додатки" або "Управління додатками". Відкрийте у меню застосунок, у якому хочете почистити кеш. І власне, видаліть його.
  • Також у телефоні можуть зберігатися тимчасові файли, зокрема, шрифти і зображення внутрішніх додатків. Тоді в налаштуваннях треба перейти до пункту "Пам’ять" або "Сховище" та натиснути "Очистити кеш".

Коли потрібно чистити кеш

Є кілька простих ситуацій, які підкажуть вам, що вже час це робити. Зокрема:

  • немає місця у пам'яті пристрою;
  • смартфон почав працювати повільніше або з'являються дивні баги;
  • ви помітили збої в роботі застосунків.

Пам'ятайте, що періодично кеш просто необхідно чистити, бо тоді телефон буде працюватиме швидше та якісніше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити заряджання телефону. Є одна проста хитрість — перед підключенням до джерела живлення треба вимкнути смартфон. Хоча тоді ви не зможете ним користуватися, зате телефон зарядиться значно швидше.