Якщо телефон прослуховується: як цього позбутися

Читать на русском
Автор
645
Лайфхаки з обмеження прослуховування телефона
Лайфхаки з обмеження прослуховування телефона. Фото Canva

Ви навіть можете цього не підозрювати

У сучасному світі технологій ми все більше прив'язані до наших гаджетів. У них міститься вся інформація про наші думки, вподобання та інтереси. Творці різних мереж все активніше за ними стежать, аби пропонувати рекламу.

Пошукові системи стежать за нами, аби розуміти, чи відповідає реклама нашим інтересам. Адже від цього залежать прибутки компаній, пише Express VPN.

Перевірити, чи дійсно вас прослуховують, дуже просто. Поговоріть в телефон на якусь нову тему, по якій ви нічого ще не шукали в Google. Це може стосуватися якоїсь незвичної квітки або страви. За кілька днів зверніть увагу, чи з'являються у вашому смартфоні інформація щодо цього. Якщо так, то ви побачите рекламні оголошення.

Як вимкнути прослуховування на IPhone

Голосовий помічник є зручною функцією для багатьох з нас, бо дозволяє швидко знайти потрібну інформацію. Однак, таким чином вас також можуть прослуховувати для своїх цілей. Тому оптимально вимкнути цю функцію. На IOS зазвичай це Siri. Для того, щоб це зробити, перейдіть до налаштувань та знайдіть підпункт Siri & Search. Тоді вимкніть "Чекати на фразу" "Hey Siri" та оберіть бічну кнопку. З'явиться підказка, де ви зможете "Вимкнути Siri" .

Вимкніть голосовий помічник

Одним із найбільш популярним є Google Assistant, яким користуються і на Android, і на iOS. Вимкнути цей режим можна дуже просто. Увімкніть Google та перейдіть до налаштувань вашого профілю. Там побачите функцію Google Асистент. Оберіть пункт "Загальні" та вимкніть Google Assistant.

Цю функцію також активно використовують на iOS. Перейдіть у "Налаштування" та оберіть пункт Google Assistant. Тоді просто вимкніть мікрофон. До речі, оптимально взагалі видалити програму Google Assistant зі свого смартфону.

Вимкніть мікрофон на телефоні

На Android перейдіть у "Налаштування" та знайдіть розділ "Безпека та конфіденційність". У пункті "Конфіденційність" з'явиться підрозділ "Менеджер дозволів". Там буде значок "Мікрофон". Оберіть ті додатки, яким ви не хочете давати доступ до мікрофона. Торкніться кнопки "Не дозволяти" .

На iOS позбутися прослуховування також дуже просто. У налаштуваннях перейдіть до опції "Конфіденційність" та торкніться значка "Мікрофон". Там теж з'являться усі програми, які можуть вас чути і збирати інформацію. Оберіть ті, для яких ви хочете вимкнути мікрофон.

Нещодавно "Телеграф" писав про головні помилки, які допускають власники телефонів під час їх використання. Наприклад, носіння гаджета без чохла, що може пошкодити його. Або користування телефоном у ванній, де висока вологість. Ще однією популярною помилкою є заряджання гаджету всю ніч, бо це "садить" його батарею.