Ви теж це робите: головні помилки при використанні телефону, які його "вбивають"

Читать на русском
Автор
Не робіть цих помилок при використанні телефону
Не робіть цих помилок при використанні телефону. Фото Freepik

Як вберегти свій телефон і продовжити його службу

У наш час телефон став невід’ємною частиною життя, тому важливо дбайливо ставитись до гаджета, щоб він прослужив довше. "Телеграф" вже розповідав, як правильно заряджати телефон, а сьогодні ділиться, як не зашкодити телефону під час експлуатації.

Є кілька поширених помилок, яких припускаються власники телефонів під час використання, пише finance.ua. Згодом ці "шкідливі звички" просто "вбивають" ваш гаджет. Пропонуємо розібратися, що це за помилки і як їх уникнути.

Телефон без чохла

Носіння телефону без захисного чохла може призвести до подряпин та пошкоджень. Особливо якщо гаджет випадково впаде. Тому краще купити для нього захисний чохол, щоб знизити ризик пошкоджень.

Телефон у ванній

Погана ідея носити телефон з собою у ванну кімнату. Вологе середовище шкідливе для пристрою і може призвести до поломки. Також потрібно акуратно поводитися з гаджетами — не допускати їх контакту з водою, конденсатом, снігом тощо.

Телефон та часта зарядка

Багато користувачів припускаються помилки, часто ставлячи телефон на зарядку. Найкраще заряджати телефон рідше та не залишати його на зарядку на всю ніч. Адже часте заряджання може нашкодити акумулятору і призвести до поломок.

Мороз та сонце

Не можна залишати телефон під прямим сонячним промінням влітку, і довго морозити взимку. Перепади температур дуже шкідливі для гаджета, тому в сильний холод чи спеку потрібно особливо берегти свій смартфон.

Самостійний ремонт

Буває таке, що користувачі намагаються відремонтувати глюки телефону своїми руками, завантажуючи різні програми або скидаючи пристрій до заводських налаштувань. А дехто йде далі і розбирає гаджет фізично. Робити цього не варто, краще віднести зламаний гаджет до фахівця.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити зарядку смартфона. П’ять простих та дієвих порад для швидкої зарядки.