Більше не використовуватимете м’ясорубку для котлет: вона стане вам у пригоді для приготування печива
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3091
Цього печива ніколи не буде багато
Ароматне, пишне печиво — чудовий варіант для сімейних посиденьок. У кожного кулінара є свої улюблені солодощі.
Але цей рецепт печива від Shuba завоює ваше серце і доведеться готувати його знову і знову. Це той самий бабусин рецепт, для якого знадобиться майонез та м’ясорубка. Коли формуватимете печиво, приберіть з неї ніж – краще користуватися спеціальною насадкою для тесту або сіткою з дірочками. А викладати печиво можна будь-яким малюнком. Коли щось не вийшло – тісто можна переліпити.
Як приготувати печиво через м’ясорубку
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 700 г;
- охолоджений маргарин (вершкове масло) – 250 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- цукор – 230 г;
- цукор ванільний – 10 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль — 1/6 ч. л.;
- майонез 72% — 200 р.
Спосіб приготування:
- У миску просіюємо 500 г борошна, натираємо на неї маргарин, перетираємо руками.
- В окремому посуді розтираємо яйця, ванільний та звичайний цукор. Масу, що вийшла, відправляємо в борошно з маслом.
- Туди ж всипаємо розпушувач, сіль та майонез, перемішуємо все ложкою.
- Поступово в масу всипаємо решту борошна та замішуємо руками м’яке тісто. Викладаємо його в м’ясорубку, прокручуємо, відрізаємо шматочки бажаної довжини і викладаємо на застелений пергаментом лист.
- Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Готове печиво подаємо з ароматною кавою. Смачного.