Більше не використовуватимете м’ясорубку для котлет: вона стане вам у пригоді для приготування печива

Читать на русском
Автор
3091
Так смачно, що захочеться ще
Так смачно, що захочеться ще. Фото shuba.life

Цього печива ніколи не буде багато

Ароматне, пишне печиво — чудовий варіант для сімейних посиденьок. У кожного кулінара є свої улюблені солодощі.

Але цей рецепт печива від Shuba завоює ваше серце і доведеться готувати його знову і знову. Це той самий бабусин рецепт, для якого знадобиться майонез та м’ясорубка. Коли формуватимете печиво, приберіть з неї ніж – краще користуватися спеціальною насадкою для тесту або сіткою з дірочками. А викладати печиво можна будь-яким малюнком. Коли щось не вийшло – тісто можна переліпити.

Як приготувати печиво через м’ясорубку

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 700 г;
  • охолоджений маргарин (вершкове масло) – 250 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • цукор – 230 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль — 1/6 ч. л.;
  • майонез 72% — 200 р.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіюємо 500 г борошна, натираємо на неї маргарин, перетираємо руками.
  2. В окремому посуді розтираємо яйця, ванільний та звичайний цукор. Масу, що вийшла, відправляємо в борошно з маслом.
  3. Туди ж всипаємо розпушувач, сіль та майонез, перемішуємо все ложкою.
  4. Поступово в масу всипаємо решту борошна та замішуємо руками м’яке тісто. Викладаємо його в м’ясорубку, прокручуємо, відрізаємо шматочки бажаної довжини і викладаємо на застелений пергаментом лист.
  5. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Готове печиво подаємо з ароматною кавою. Смачного.