Ваші ручки залишаться чистими: для цього яблучного пирога навіть тісто замішувати не потрібно

Читать на русском
Автор
Пиріг просто розтане в роті
Пиріг просто розтане в роті. Фото shuba.life

У сто разів смачніше за магазинні солодощі

Навряд чи пишний, ароматний яблучний пиріг зможе залишити когось байдужим. І хоча ми вже ділилися безліччю рецептів цієї випічки, тут є місце для фантазії.

Багатьох утримує від щоденного приготування улюбленого десерту одне необхідність місити тісто. Багато хто не любить цю процедуру за трудомісткість та необхідність після відмивати руки. Однак для приготування пирога яблучного не обов’язково замішувати тісто. Рецептом пирога без замішування ділиться Тoday.

Як приготувати яблучний пиріг без замішування тіста

Інгредієнти на форму 18х18 см:

  • борошно — 140 г;
  • цукор – 140 г;
  • манка – 160 г;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • ванільний цукор – 16 г;
  • яблука – 1,5 кг;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • масло вершкове – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. В окремому посуді змішуємо всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, манку, розпушувач та ванільний цукор. Отриману суміш ділимо на 4 частини.
  2. Яблука чистимо від шкірки натираємо на тертці, додаємо корицю та перемішуємо. Ділимо все на 3 частини
  3. Дно форми застилаємо пергаментом, змащуємо маслом, висипаємо частину сухої суміші та викладаємо на неї частину яблук. Повторюємо усі тричі. Верхнім має бути шар сухої суміші.
  4. Зверху на заготівлю натираємо охолоджене масло та відправляємо в холодну духовку на годину.

Німці також люблять поласувати яблучним пирогом. Готують вони його незвично.