Якщо вдома є три яблука, приготуйте цей пиріг: він вийде смачнішим, ніж "Шарлотка"

Читать на русском
Автор
1576
Випічка чудово підійде для сімейного чаювання
Випічка чудово підійде для сімейного чаювання. Фото 1000.menu

Пишний, повітряний, ароматний пиріг із простих продуктів

Яблука — один із найпопулярніших фруктів. Їх можна їсти просто так, варити компоти, робити смузі, запікати або готувати різні десерти та пекти пироги.

Найбільш відомою випічкою з яблук є "Шарлотка". А сьогодні ми пропонуємо спекти пиріг, який вийде не менш смачним. Рецептом із нами поділилися на порталі "Новини Ю".

Як приготувати яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • жовтки — 2-3 шт.;
  • цукор — 100 г (+ 3 ст.л для посипання);
  • масло вершкове — 25 г (+ 25 г для заливання);
  • молоко — 125 мл;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • ванілін — 1 пак.;
  • борошно — 180 г;
  • розпушувач – 1,5 ч.л;
  • яблука — 2-3 шт.;
  • цукрова пудра — для посипання;

Спосіб приготування:

  1. Жовтки збити з цукром до повного розчинення, маса при цьому повинна стати практично білою.
  2. 50 г вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі. Коли воно трохи охолоне, додати половину порції в масу з яєць та цукру, перемішати.
  3. Додати молоко, перемішати.
  4. Додати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності.
  5. Тісто вилити у застелену пергаментом форму для випікання.
  6. Яблука очистити від шкірки, нарізати часточками та викласти зверху на тісто.
  7. Полити пиріг маслом, що залишилося і притрусити 3 столовими ложками цукру.
  8. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
  9. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні синобони з найсмачнішою поливкою. Ароматні булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.