Якщо вдома є три яблука, приготуйте цей пиріг: він вийде смачнішим, ніж "Шарлотка"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1576
Пишний, повітряний, ароматний пиріг із простих продуктів
Яблука — один із найпопулярніших фруктів. Їх можна їсти просто так, варити компоти, робити смузі, запікати або готувати різні десерти та пекти пироги.
Найбільш відомою випічкою з яблук є "Шарлотка". А сьогодні ми пропонуємо спекти пиріг, який вийде не менш смачним. Рецептом із нами поділилися на порталі "Новини Ю".
Як приготувати яблучний пиріг
Інгредієнти:
- жовтки — 2-3 шт.;
- цукор — 100 г (+ 3 ст.л для посипання);
- масло вершкове — 25 г (+ 25 г для заливання);
- молоко — 125 мл;
- сіль — 1/3 ч. л.;
- ванілін — 1 пак.;
- борошно — 180 г;
- розпушувач – 1,5 ч.л;
- яблука — 2-3 шт.;
- цукрова пудра — для посипання;
Спосіб приготування:
- Жовтки збити з цукром до повного розчинення, маса при цьому повинна стати практично білою.
- 50 г вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі. Коли воно трохи охолоне, додати половину порції в масу з яєць та цукру, перемішати.
- Додати молоко, перемішати.
- Додати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності.
- Тісто вилити у застелену пергаментом форму для випікання.
- Яблука очистити від шкірки, нарізати часточками та викласти зверху на тісто.
- Полити пиріг маслом, що залишилося і притрусити 3 столовими ложками цукру.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
- Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні синобони з найсмачнішою поливкою. Ароматні булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.