Запіканка вийде м’якою та повітряною: рецепт, який у всіх виходить

Читать на русском
Автор
2161
Готується без зайвих інгредієнтів та проблем
Готується без зайвих інгредієнтів та проблем. Фото napensii.ua

Раз-два — і смакота на столі

Найчастіше з сиру ми готуємо пишні сирнички. А сьогодні пропонуємо поекспериментувати та приготувати сирну запіканку.

Для її приготування вам не знадобляться складні продукти, багато часу та сил – все просто, швидко та бюджетно. Дивовижним рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати сирну запіканку

Інгредієнти:

  • 500 г сиру 5-9% жирності;
  • 4 яйця;
  • 4 ст. ложки сметани 15-20% жирності;
  • 150 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 2 ст. л. з великою гіркою пшеничного борошна;
  • 50 г родзинок;
  • 25 г вершкового масла (для змащування форми);
  • 1-2 ст. л. цукрової пудри для декору (за бажанням);
  • ½ ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску відправляємо сир, половину необхідної кількості цукру, яєчні жовтки, сметану, ванільний цукор та сіль. Перебиваємо все за допомогою блендера.
  2. В отриману масу додаємо борошно та родзинки. Все ретельно перемішуємо.
  3. В окремому посуді змішуємо білки з цукром, що залишився. Все збиваємо до густої піни, відправляємо у сирну масу, акуратно перемішуємо лопаткою.
  4. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин або до золотистості. Дайте запіканки охолонути у закритій духовці.

Прикрашаємо запіканку цукровою пудрою. Подаємо її з улюбленим напоєм.