Запіканка вийде м’якою та повітряною: рецепт, який у всіх виходить
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2161
Раз-два — і смакота на столі
Найчастіше з сиру ми готуємо пишні сирнички. А сьогодні пропонуємо поекспериментувати та приготувати сирну запіканку.
Для її приготування вам не знадобляться складні продукти, багато часу та сил – все просто, швидко та бюджетно. Дивовижним рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати сирну запіканку
Інгредієнти:
- 500 г сиру 5-9% жирності;
- 4 яйця;
- 4 ст. ложки сметани 15-20% жирності;
- 150 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 2 ст. л. з великою гіркою пшеничного борошна;
- 50 г родзинок;
- 25 г вершкового масла (для змащування форми);
- 1-2 ст. л. цукрової пудри для декору (за бажанням);
- ½ ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- У велику миску відправляємо сир, половину необхідної кількості цукру, яєчні жовтки, сметану, ванільний цукор та сіль. Перебиваємо все за допомогою блендера.
- В отриману масу додаємо борошно та родзинки. Все ретельно перемішуємо.
- В окремому посуді змішуємо білки з цукром, що залишився. Все збиваємо до густої піни, відправляємо у сирну масу, акуратно перемішуємо лопаткою.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин або до золотистості. Дайте запіканки охолонути у закритій духовці.
Прикрашаємо запіканку цукровою пудрою. Подаємо її з улюбленим напоєм.