Досить готувати з фаршу котлети: відправте його в помідори – і близькі з’їдять їх за секунду

Читать на русском
Автор
508
Смачно, незвичайно та дуже пікантно
Смачно, незвичайно та дуже пікантно. Фото ТСН

Прикрасять навіть святковий стіл

Безумовно, найпопулярніша страва з фаршу – це соковиті, ароматні котлети. Хто б міг подумати, що їм можна нафарширувати помідори.

Такою стравою від "Ідей для сніданку та вечері" ви точно здивуєте і близьких, і друзів. Спробуйте раз — і ви не повернетеся до котлет. Перевіримо?

Як приготувати фаршировані помідори

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • курячий фарш — 200 р.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • твердий сир – 30 г;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії та викладаємо фарш. Обсмажуємо протягом 10 хвилин.
  2. Далі додаємо в сковороду дрібно нарізану цибулю і тушкуємо протягом 5 хвилин. Солимо, додаємо спеції до смаку.
  3. Помідори миємо, зрізаємо з них капелюшок і дістаємо (частину можна подрібнити та додати в сковороду до фаршу).
  4. Помідори викладаємо на деко або у форми для кексів таким чином, щоб вони стояли вертикально. Наповнюємо їх наполовину начинкою з курячого фаршу наполовину.
  5. В окремому посуді збовтуємо яйця з сіллю та перцем. Розливаємо яєчну суміш у помідори.
  6. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дістаємо, посипаємо твердим сиром тертим і повертаємо в духовку до розплавлення сиру.

Готову страву посипаємо зеленню і подаємо з улюбленим салатом. Смачного.