Ви самі псуєте котлети: помилки з фаршом, які роблять страву несмачною

Читать на русском
Автор
12864
Щоб приготувати найсмачніші котлети
Щоб приготувати найсмачніші котлети. Фото Meta.ua

Скільки класти хліба та яке м’ясо обрати

Ми розповідали, в якому порядку закладати овочі в борщ, щоб не зіпсувати страву. Ще одна улюблена для багатьох страва — котлети. Але її легко зіпсувати.

Якщо зробити деякі помилки та не знати деталей приготування, котлети вийдуть сухими та неапетитними. Разом із ProstoWay розповідаємо, як їх уникнути.

Використання дієтичного м'яса — не краща ідея

Багато хто використовує дієтичне м'ясо для котлет, щоб зробити їх більш корисними. Це може призвести до того, що котлети вийдуть сухими. Рекомендується додавати 10-20% жирних компонентів до загального обсягу м'яса, щоб зробити котлети більш соковитими.

Нестача соковитості

Для соковитості та смаку котлет не достатньо просто покласти м’ясо. Рекомендується додавати до фаршу також цибулю та інші інгредієнти. Можна додати трохи сирої тертої картоплі або пару ложок газованої питної води. Останній компонент також допоможе зробити котлети більш повітряними.

Надлишок хліба

Невелика кількість хліба або батона використовується в багатьох рецептах котлет, навіть ресторанних. Хліб задає текстуру страви. Однак надлишок хліба може зробити котлети сухими, щільними і несмачними. Рекомендується використовувати трохи більше 100 грамів батона на 500 грамів м'яса.

Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати ідеальні котлети, які будуть соковитими, смачними та ароматними. Також ми ділились секретом приготування ідеальних голубців.