Якщо вдома є копчена скумбрія – приготуйте з її паштет: близькі з’їдять разом із тарілкою

Читать на русском
Автор
Хто б міг подумати, що паштет може бути таким смачним
Хто б міг подумати, що паштет може бути таким смачним. Фото shuba.life

Розкішне блюдо з недорогих продуктів

Скумбрія – це дуже смачна та корисна риба. Ми її запікаємо, маринуємо і навіть готуємо з нею незвичайні салати.

Однак сьогодні ми зі Shuba приготуємо з копченої скумбрії пікантний паштет. Цю закуску так приємно намазувати на хліб, маленькі грінки чи хрумкі крекери – задоволення отримають абсолютно все. Це так смачно, що всі обов’язково попросять добавки.

Як приготувати паштет із копченої скумбрії

Інгредієнти на 4 порції:

  • скумбрія копчена – 400 г;
  • плавлений сир – 2 шт.;
  • масло вершкове 73% — 30 г;
  • хрін білий, маринований – 2 ст. л.;
  • лимон, сік — 2 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Копчену скумбрію очищаємо від шкірки та кісток. Нарізаємо шматочками філе, змішуємо з лимонним соком і залишаємо на 10 хвилин.
  2. Тим часом підготуємо інші інгредієнти. Миємо, сушимо та грубо нарізаємо зелень. Вершкове масло та плавлені сирки нарізаємо шматочками.
  3. Викладаємо в чашу блендера шматочки риби, плавленого сиру, вершкового масла, зелень, хрін, сіль, перець, перебиваємо до однорідної маси і викладаємо в піалу.

Подаємо паштет із скумбрії з домашнім хлібом. Смачного!