Найсмачніший паштет у вашому житті готується так: ідеальний рецепт

Читать на русском
Автор
Зберігати паштет можна у морозильній камері
Зберігати паштет можна у морозильній камері. Фото Їсти

І вам чим буде перекусити, і гостей буде чим пригостить

Найрізноманітніші паштети — найчастіший "гість" на наших столах. Вони доречні і у разі несподіваних гостей, і за раптового голоду.

Ми вже готували і овочеві намазки, і м’ясні та рибні. Сьогодні разом із "Важно знать" розповімо, як приготувати паштет із яловичої печінки. У кожному його шматочок – ніжність та нереальний смак. Перевіримо?

Як приготувати паштет з яловичої печінки

Інгредієнти:

  • 800 г яловичої печінки;
  • 200 г вершкового масла;
  • 250 г цибулі;
  • 2-3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 150-200 мл води;
  • 250 г моркви;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яловичу печінку ретельно миємо під проточною водою і нарізаємо її великими шматочками. Обсмажуємо її в розігрітій глибокій сковороді з рослинною олією з кожного боку до утворення скоринки.
  2. Цибулю і моркву чистимо, миємо і крупно нарізаємо. Відправляємо овочі до сковороди до печінки. Все солимо, перчимо на свій смак, за бажанням добавляємо один лавровий лист і до половини заливаємо водою. Тушкуємо все на середньому вогні до м’якості моркви.
  3. Готові овочі з м’ясом перекладаємо у зручну ємність і даємо охолонути. Додаємо м’яке вершкове масло та блендером доводимо все до пюреподібного стану.

Подаємо готовий паштет із домашнім хлібом. Вийде неймовірно смачно.