Пиріжки вийдуть м’якими як пух: весь секрет в одному інгредієнті

Читать на русском
Автор
556
Незвичайні пиріжки з картопляною начинкою
Незвичайні пиріжки з картопляною начинкою. Фото napensii.ua

І для перекушування, і до перших страв

М’які, пишні пиріжки з різними начинками — це не тільки чудове перекушування, а й доповнення до перших страв. А що робити, якщо пиріжки виходять гумовими, твердими та швидко черствіють?

І тут ситуацію врятує один інгредієнт — картопляний відвар. Саме завдяки йому пиріжки вийдуть м’якими, як пух. Їх можна не жувати — вони розтануть у роті. Плюс цього секрету в тому, що на картопляному відварі можна готувати не тільки пиріжки з картоплею, але й іншими начинками. Рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати пиріжки на картопляному відварі.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно — 450 г;
  • відвар картопляний — 250 мл;
  • сухі дріжджі — 1,5 ч. л.;
  • цукор — 1,5 ч. л.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • соняшникова олія — 2 ст. л. + для смаження.

Для начинки:

  • картопля — 1 кг;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • вершкове масло — 25 — 30 г;
  • чорний перець, сіль – до свого смаку;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо і відварюємо до готовності. Відвар зливаємо в окремий посуд, а картоплю солимо, перчимо, додаємо масло та пюруємо.
  2. Чистимо і нарізаємо кубиками цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді, відправляємо в картоплю та ретельно перемішуємо.
  3. У глибокій мисці змішуємо теплий відвар із дріжджами, цукром, сіллю та сметаною. В отриману масу частинами вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. В кінці додаємо олію, щоб тісто не липло до рук і було еластичним. Накриваємо рушником або харчовою плівкою, залишаємо в теплому місці на півтори години.
  4. Через зазначений час ділимо тісто на кілька рівних частин, з яких розкочуємо невеликі коржики. У центр викладаємо начинку та защипуємо краї.
  5. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо пиріжки та обсмажуємо до золотистості з двох сторін.

Також дуже смачними виходять печені пиріжки з картоплею. Спробуйте і вирішіть, які вам більше сподобаються.