З ними впорається і новачок: рецепт соковитих курячих котлет

Автор
Курячі котлети виходять ніжними та соковитими  (зображення створено за допомогою ШІ)
Курячі котлети виходять ніжними та соковитими (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати смачні котлети.

Пишні курячі котлети — це не просто страва, а справжня кулінарна хмара, що поєднує в собі ніжність, соковитість та апетитний аромат. Приготувати такі котлети не складно, а результат здивує вас і ваших близьких.

З цим рецептом впорається і новачок. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 1 цибулина
  • 1 білий батон
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень петрушки (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготовка інгредієнтів:
  • Куряче філе промийте, обсушіть, пропустіть через м'ясорубку.
  • Цибулю подрібніть.
  • Батон замочіть у молоці на 5 хвилин, потім відіжміть.
  1. Фарш:
  • Змішайте курячий фарш, цибулю, батон, яйце, вершкове масло, сіль та перець.
  • Ретельно вимішайте фарш до однорідної маси.
  1. Формування та обсмаження:
  • З фаршу сформуйте овальні котлети.
  • Обваляйте котлети в панірувальних сухарях.
  • Обсмажте котлети на олії з обох боків до золотистого кольору.
  1. Доготовлення:
  • Додайте в сковороду до котлет трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10-15 хвилин.
  1. Подача:
  • Подавайте пишні курячі котлети гарячими з гарніром з mashed potatoes, макаронів або овочів.
  • За бажанням, посипте зеленню петрушки.

Порада:

  • Для більш ніжного смаку курячий фарш можна пропустити через м'ясорубку двічі.

Пишні курячі котлети — це страва, яка подарує вам не лише гастрономічне задоволення, але й відчуття домашнього затишку.

Приготуйте також фантастичні котлети, як зі шкільної їдальні. До речі, а ви знали, що німці не смажать котлети? Однак биточки у них виходять неймовірно соковитими.