Забудете дорогу до магазину: такий твердий сир ви легко приготуєте вдома
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 647
Результат вам сподобається
На сьогоднішніх прилавках у супермаркетах можна побачити велику кількість різноманітних твердих та м’яких сирів. А колись люди викручувалися як могли, і готували їх самостійно.
Однак, багато рецептів через роки все ще залишаються актуальними і їх можна випробувати в наш час. Одним із таких рецептом є твердий сир, приготований із кисломолочного сиру, інформує "Say7".
Як приготувати твердий сир
Інгредієнти:
- 1 літр молока (2.5-6%);
- 1 кг сиру (5-9%);
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. соди (розпушувачем замінити не можна);
- 1 ст. солі (без гірки);
Спосіб приготування:
- Молоко довести до кипіння, додати сир, варити протягом 3-х хвилин.
- Сир відкинути на марлю, дати сироватці стекти до того моменту, коли вона перестане капати.
- У каструлі розтопити олію, додати соду, сіль, сир.
- Варити при помішуванні протягом 5 хвилин.
- Зняти з вогню, трохи остудити.
- Яйце збовтати, додати його до сиру, добре перемішати.
- Масу викласти, поставити в холодильник на 3-4 години.
Раніше ми писали, як приготувати домашню ковбасу вдома. Бутерброди з нею виходять найсмачнішими.