Забудете дорогу до магазину: такий твердий сир ви легко приготуєте вдома

Читать на русском
Автор
647
Готується швидко та вимагає мінімальних зусиль
Готується швидко та вимагає мінімальних зусиль. Фото say7.info

Результат вам сподобається

На сьогоднішніх прилавках у супермаркетах можна побачити велику кількість різноманітних твердих та м’яких сирів. А колись люди викручувалися як могли, і готували їх самостійно.

Однак, багато рецептів через роки все ще залишаються актуальними і їх можна випробувати в наш час. Одним із таких рецептом є твердий сир, приготований із кисломолочного сиру, інформує "Say7".

Як приготувати твердий сир

Інгредієнти:

  • 1 літр молока (2.5-6%);
  • 1 кг сиру (5-9%);
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. соди (розпушувачем замінити не можна);
  • 1 ст. солі (без гірки);

Спосіб приготування:

  1. Молоко довести до кипіння, додати сир, варити протягом 3-х хвилин.
  2. Сир відкинути на марлю, дати сироватці стекти до того моменту, коли вона перестане капати.
  3. У каструлі розтопити олію, додати соду, сіль, сир.
  4. Варити при помішуванні протягом 5 хвилин.
  5. Зняти з вогню, трохи остудити.
  6. Яйце збовтати, додати його до сиру, добре перемішати.
  7. Масу викласти, поставити в холодильник на 3-4 години.

Раніше ми писали, як приготувати домашню ковбасу вдома. Бутерброди з нею виходять найсмачнішими.