Ця страва не змусить вас падати з ніг від втоми: простий рецепт рису з м’ясом у духовці

Читать на русском
Автор
857
Ідеальний варіант для ситної вечері
Ідеальний варіант для ситної вечері. Фото 1000.menu

Ви приготуєте страву на раз-два

У кожного кулінара рано чи пізно виникає питання, що приготувати на вечерю. У цьому випадку рятують швидкі та прості у приготуванні страви.

Саме таким простим рецептом сьогодні разом із 1000.menu та поділимося. Вам знадобляться прості та недорогі продукти, а приготування рису з м’ясом у духовці займе мінімум часу. Рис виходить розсипчастим, а м’ясо м’яким.

Як приготувати рис з м’ясом у духовці

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинина — 350 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • довгозернистий рис — 1 склянка;
  • вода — 1 л;
  • сіль, спеції, зелень — за смаком;
  • рослинна олія — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо під проточною водою, сухим паперовими рушниками та нарізаємо невеликими шматочками приблизно одного розміру.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо м’ясо та обсмажуємо протягом 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Цибулю та моркву чистим та моєму. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на середній тертці. Підготовлені овочі відправляємо до сковороди до м’яса та обсмажуємо протягом 5 хвилин. Після відправляємо все у форму для запікання.
  4. Рис ретельно миємо у холодній воді, зливаємо воду та рівномірно викладаємо по всьому м’ясу у формі.
  5. Заливаємо гарячою водою приблизно на 1 см над рівнем рису. Солимо, додаємо спеції, посипаємо здрібненою свіжою зеленню і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.

Подаємо готову страву з улюбленим салатом. Смачного!