Ця страва не змусить вас падати з ніг від втоми: простий рецепт рису з м’ясом у духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 857
Ви приготуєте страву на раз-два
У кожного кулінара рано чи пізно виникає питання, що приготувати на вечерю. У цьому випадку рятують швидкі та прості у приготуванні страви.
Саме таким простим рецептом сьогодні разом із 1000.menu та поділимося. Вам знадобляться прості та недорогі продукти, а приготування рису з м’ясом у духовці займе мінімум часу. Рис виходить розсипчастим, а м’ясо м’яким.
Як приготувати рис з м’ясом у духовці
Інгредієнти на 4 порції:
- свинина — 350 г;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- довгозернистий рис — 1 склянка;
- вода — 1 л;
- сіль, спеції, зелень — за смаком;
- рослинна олія — 30 г.
Спосіб приготування:
- М’ясо миємо під проточною водою, сухим паперовими рушниками та нарізаємо невеликими шматочками приблизно одного розміру.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо м’ясо та обсмажуємо протягом 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
- Цибулю та моркву чистим та моєму. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на середній тертці. Підготовлені овочі відправляємо до сковороди до м’яса та обсмажуємо протягом 5 хвилин. Після відправляємо все у форму для запікання.
- Рис ретельно миємо у холодній воді, зливаємо воду та рівномірно викладаємо по всьому м’ясу у формі.
- Заливаємо гарячою водою приблизно на 1 см над рівнем рису. Солимо, додаємо спеції, посипаємо здрібненою свіжою зеленню і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
Подаємо готову страву з улюбленим салатом. Смачного!