Три склянки — і вечеря на столі: готуємо ароматні котлети з рисом, як у шкільній їдальні
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 13827
Результат вийде приголомшливим
Кожен кулінар часто турбує питання, що приготувати на вечерю. І якщо набридло навіть куряче філе з картоплею, пропонуємо згадати дитинство та приготувати котлети з рисом, як у шкільній їдальні.
Цим рецептом ділиться "Фокус". Для нього вам знадобиться три склянки основних інгредієнтів – фаршу, рису та сухарів, а готувати рис та котлети ми будемо одночасно на одній сковороді.
Як приготувати котлети з рисом зі шкільної їдальні
Інгредієнти :
- фарш — 500 г;
- панірувальні сухарі — 1 склянка;
- вода — 1 склянка;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- яйце — 1 шт.;
- рис (краще пропарений) — 1 склянка;
- окріп – 600 мл;
- вершкове масло — 20 г;
- соняшникова олія для смаження;
- сіль, перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Панірувальні сухарі заливаємо склянкою води, ретельно перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин набрякнути.
- Цибулю та часник чистимо, подрібнюємо до стану пюре або натираємо їх на тертці. Відправляємо їх у фарш.
- Туди ж додаємо сухарі та яйце. Все солимо, перчимо і ретельно вимішуємо. Змоченими у воді руками формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо котлети на середньому вогні з двох сторін до золотистості.
- Добре промиваємо рис, викладаємо його на суху сковороду і смажимо протягом 3 хвилин, потім заливаємо рис окропом і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин під закритою кришкою.
- Через вказаний час на рис викладаємо шматочки вершкового масла та обсмажені котлети. Накриваємо сковороду кришкою і гасимо рис із котлетами на повільному вогні 10 хвилин.
Спробуйте також приготувати на вечерю м’ясний пиріг зі спагеті. Це дуже незвичайно, але неймовірно смачно.