Три склянки — і вечеря на столі: готуємо ароматні котлети з рисом, як у шкільній їдальні

Читать на русском
Автор
13849
Смак дитинства на столі
Смак дитинства на столі. Фото kolizhanka.net.ua

Результат вийде приголомшливим

Кожен кулінар часто турбує питання, що приготувати на вечерю. І якщо набридло навіть куряче філе з картоплею, пропонуємо згадати дитинство та приготувати котлети з рисом, як у шкільній їдальні.

Цим рецептом ділиться "Фокус". Для нього вам знадобиться три склянки основних інгредієнтів – фаршу, рису та сухарів, а готувати рис та котлети ми будемо одночасно на одній сковороді.

Як приготувати котлети з рисом зі шкільної їдальні

Інгредієнти :

  • фарш — 500 г;
  • панірувальні сухарі — 1 склянка;
  • вода — 1 склянка;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • яйце — 1 шт.;
  • рис (краще пропарений) — 1 склянка;
  • окріп – 600 мл;
  • вершкове масло — 20 г;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Панірувальні сухарі заливаємо склянкою води, ретельно перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин набрякнути.
  2. Цибулю та часник чистимо, подрібнюємо до стану пюре або натираємо їх на тертці. Відправляємо їх у фарш.
  3. Туди ж додаємо сухарі та яйце. Все солимо, перчимо і ретельно вимішуємо. Змоченими у воді руками формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо котлети на середньому вогні з двох сторін до золотистості.
  5. Добре промиваємо рис, викладаємо його на суху сковороду і смажимо протягом 3 хвилин, потім заливаємо рис окропом і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин під закритою кришкою.
  6. Через вказаний час на рис викладаємо шматочки вершкового масла та обсмажені котлети. Накриваємо сковороду кришкою і гасимо рис із котлетами на повільному вогні 10 хвилин.

Спробуйте також приготувати на вечерю м’ясний пиріг зі спагеті. Це дуже незвичайно, але неймовірно смачно.