Не мийте вікна в ці дні: тільки дарма згаєте час

Читать на русском
Автор
Досягнути ідеальної чистоти не так вже й складно Новина оновлена 20 березня 2024, 21:56
Досягнути ідеальної чистоти не так вже й складно. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дочекайтеся ідеальної погоди для миття вікон

Після зими вікна не можуть бути чистими. А навесні, у теплий та сонячний день забруднення особливо помітні. У цей момент зазвичай виникає ідея помити вікна. Але не варто поспішати. Неправильно обраний час для миття вікон призведе до того, що сили будуть витрачені даремно, а на склі залишиться бруд та розводи. Не допоможуть навіть найефективніші засоби. Орієнтиром для початку прибирання стане прогноз погоди, пише Real homes.

Коли не можна мити вікна

Погодні умови під час прибирання істотно впливають на швидкість і кінцевий ефект миття вікон. Якщо хочеться уникнути зайвої роботи та нервів, варто вибрати правильну погоду для генерального прибирання.

Якщо ви чекаєте яскравого сонця, щоб помити вікна, значить робите помилку. Приємне весняне тепло звичайно трохи скрасить процес, але сонячні промені швидко висушуватимуть засіб для миття і в результаті ви отримаєте вікна з брудними розводами.

Мити вікна краще в другій половині дня, коли сонце не світить так яскраво. А ще краще дочекатися похмурої погоди без вітру та дощу.

Як швидко відмити вікна без розводів

Для миття вікон можна використовувати домашні засоби. Найчастіше вони не гірші за магазинні. Одним з найефективніших є суміш оцту та води. Після того, як вікна будуть вимиті, протріть їх гліцерином. Він створить на поверхні невидиму плівку, яка не дозволить бруду осідати на вікнах на довгий час.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зручно організувати зберігання зимового взуття. Чоботи не займуть багато місця і не пошкодяться.