Як повернути рушникам м’якість: додайте лише один інгредієнт під час прання в машині

Читать на русском
Автор
При пранні рушників варто пам’ятати кілька простих правил Новина оновлена 20 березня 2024, 16:17
При пранні рушників варто пам’ятати кілька простих правил. Фото Pexels

З цим засобом рушники знову будуть пухнастими та м’якими

Буває так, що з часом рушники втрачають свою м’якість і пухнастість від постійного використання та частого прання. Відбувається це найчастіше через жорсткість води, в якій вони перуться. "Телеграф" уже розповідав, чим випрати кухонні рушники для чистоти та свіжості, а сьогодні ділиться, як повернути пухнастість та м’якість банним рушникам.

Перше, що потрібно зробити, це знизити вплив жорсткої води на рушники, пише 24tv.ua. Зробити це можна у різний спосіб.

Використання спеціальних засобів

Щоб пом’якшити воду під час прання рушників, можна використовувати покупні засоби та кондиціонери, які не мають у складі агресивних компонентів, типу хлору та фосфатів. Найкраще прати рушники не порошковими засобами для прання, а рідкими гелями. Гелі для прання більш щадні до текстури рушників і вони на довше залишатимуться м’якими та пухнастими.

Використання оцту при пранні рушників

Пом’якшити жорстку воду під час прання допоможе звичайний столовий оцет. Його потрібно додати прямо в барабан під час прання рушників — приблизно 100 мілілітрів на 10 літрів води. Після прання з оцтом ваші рушники знову будуть м’якими та пухнастими.

Найкраще прати рушники в щадному режимі, щоб температура води не перевищувала 60 градусів. І пам’ятайте, що рушники не можна замочувати в окропі для виведення плям, адже це зробить їх жорсткими.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи відіпрати бруд, що в’ївся, на шкарпетках. З цими засобами носки знову стануть білими.