Робити це потрібно навесні: чим підгодувати агрус, щоб вийшов хороший врожай

Читать на русском
Автор
686
Ягоди агрусу дуже корисні для здоров’я Новина оновлена 16 березня 2024, 11:27
Ягоди агрусу дуже корисні для здоров’я. Фото Pixabay

Починати удобрювати кущ потрібно у певний момент

Плоди агрусу вважаються надзвичайно корисними для організму. Їх класно споживати у свіжому вигляді або готувати з ягід смачні напої. Головне – мати можливість зібрати достатню кількість із куща, але перед цим для рослини потрібно обов’язково провести удобрювання.

Щоб уникнути помилок через відмінності в погодних та кліматичних умовах, слід орієнтуватися на поведінку рослини, пише pixelinform. Ви не помилитеся, якщо почнете підгодовувати кущ навесні, коли він почне прокидатися, тобто коли почнуть набухати бруньки.

Чим удобрювати агрус весною

Це можуть бути як мінеральні, так і органічні добрива, але органічні переважно навесні. Цього сезону можна підгодувати агрус компостом або іншими природними добавками.

Ідеальним вибором буде кісткове борошно, багате кальцієм і фосфором, хоча його вміст азоту відносно невисокий. Мінеральні добрива також дуже корисні та мають перевагу простоти застосування в порівнянні з органічними. Також можна використовувати деревну золу або доломітове борошно.

Перше підживлення для агрусу:

  • сечовина (15 г на 1 квадратний метр)
  • суперфосфат (25 г на ту саму площу)
  • сульфат калію (15 г)
  • нітроамофоска (20 г)

Раніше ми писали, чим удобрювати кімнатні орхідеї. Для досягнення найкращого цвітіння слід удобрювати рослину раз на місяць.