Достатньо раз на місяць: найкращі рецепти добрив для орхідей без "хімії"

Читать на русском
Автор
8383
Орхідея гарно зацвіте
Орхідея гарно зацвіте. Фото Pixabay

Всього одна ложка допоможе квітам активно розвиватися, радуючи око своїми витонченими пагонами та яскравими квітами

Бажання кожної власника цієї квітки — вирости орхідею квітучою, з новим корінням і листям. Для досягнення цієї мети слід удобрювати рослину раз на місяць.

У добриво можна додати 1 чайну ложку натурального і доступного за ціною інгредієнта. Про найкорисніші та прості підгодівлі для орхідеї пише facedobra.

Чим і як удобрювати орхідею

Для підготовки добрива насипте 1/3 склянки рису на сковороду та обсмажте на середньому вогні протягом 3 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібніть рис у блендері до одержання порошку. Зберігайте його в чистій та сухій банці в темному місці протягом декількох місяців.

Для приготування добрива розведіть 1 чайну ложку порошку у 200 мл води та добре перемішайте. Дайте постояти 30 хвилин, щоб рис осів, потім полийте орхідею 5-8 столовими ложками розчину на один горщик. Підживлення проводьте один раз на місяць.

Також як добрива можна використовувати відвар з рису. Залийте рис водою і залиште на 60 хвилин, потім промийте його в цій же рідині та полийте рослини.

Рис містить вітаміни та мінерали, які позитивно впливають на коріння та стимулюють зростання орхідеї. В результаті рослина скоро дасть нове коріння, листя і зацвіте.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити рослини від плісняви. Білий наліт зникне з горщика без сліду.