Чим підгодувати кущі троянд після зимової сплячки: поради і два рецепти добрив

Читать на русском
Автор
2380
Троянди повинні радувати своїм пишним цвітінням
Троянди повинні радувати своїм пишним цвітінням. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Після зими кущові троянди вимагають поживних речовин для майбутніх суцвіть

Рослини для рясного цвітіння потребують додаткових поживних речовин. Підгодовують кущові троянди як восени перед зимою, так і після зимової сплячки. Якщо правильно подбати про троянди зараз, вони порадують вас своєю красою і достатком квітів.

На початку весни особливо важливо забезпечити трояндам достатню кількість поживних речовин. Це сприяє розвитку їх кореневої системи та нових пагонів, а також стимулює утворення безлічі бутонів та багате цвітіння, пише ukr.media.

Підготовка троянд перед внесенням добрив

Перед внесенням підживлення потрібно видалити в’януче листя і засохлі гілки, які постраждали від морозів. Для захисту зрізів можна використовувати віск чи спеціальний садовий склад. Після етапу обробки можна розпочати удобрювання.

Чим підгодувати кущові троянди: 2 рецепти

Перше підживлення спрямоване на стимуляцію зростання зеленої маси та формування нових пагонів. Інгредієнти:

  • 20 грамів аміачної селітри
  • 10 літрів води

Приблизно через три тижні після застосування першого добрива проведіть підживлення кальцієвою селітрою для стимуляції тривалого та багатого цвітіння кущів троянд.

Інгредієнти для другого підживлення:

  • кальцієва селітра — 20 г
  • вода — 10 л

Приблизно 5 літрів кожного добрива потрібно на один кущ, залежно від його розміру. Крім того, можна додати невелику кількість перегною під кожен кущ, що поступово збагачуватиме грунт корисними речовинами.

Раніше ми писали, чим удобрювати кімнатні орхідеї. Для досягнення найкращого цвітіння слід удобрювати рослину раз на місяць.