Пара яєць і правильна сковорода: про ці нюанси ідеальних млинців ви могли не здогадуватися
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 569
Всі будуть питати про ваші секрети
Тонкі мереживні млинці – традиційна страва на Масляну.
Ключовими компонентами класичного тесту на млинці є: яйця, борошно, олія, молоко, цукор та сіль.
Проте ця страва має свої певні секрети. З ними разом із "ТСН" і поділимося.
Основні хитрощі при приготуванні тонких млинців
Молоко для ідеальних млинців можна брати будь-яке — підходить навіть рослинне. Однак найкраще використовувати пастеризоване коров’яче 3,2-4% жирності. Найкраще, якщо воно буде холодним.
Також важливу роль відіграє якість борошна. У ній має бути багато клейковини.
У тісто необхідно додавати тільки олію. Вершкове для приготування страви не підходить — млинці можуть підгоріти, а краї стануть занадто ламкими.
Не поспішайте смажити млинці — дайте тесту постояти хоча б 5 хвилин за кімнатної температури. Якщо тісто вийшло занадто густим, можна додати молока, якщо рідким — додайте борошно.
Не перестарайтеся з яйцями — їх надлишок може призвести до того, що страва стане гумовою. Рекомендується брати не більше 2 яєць на кожні 500 г молока — саме таке співвідношення вважається ідеальним.
На якій сковороді найкраще смажити млинці
Найчастіше в домашніх умовах млинці смажать на сковородах із тефлоновим покриттям. Безумовно, млинці вийдуть смачними, але без гарного малюнку на поверхні.
Найкраще для смаження млинців підходить чавунний посуд. Хоч така сковорода важка і коштує дорого, вона довго і служитиме.
Дуже важливо перед тим, як виливати тісто, добре розжарити посуд. Найкраще змастити сковороду рослинною олією.
Час смаження млинців залежить від плити, сковороди, товщини млинця. Знімати його можна після рум’яності. Якщо ж краї млинців виходять занадто сухими — акуратно складайте кожен новий млинець на попередній, промазуйте вершковим маслом і вони пом’якшуватимуться.