Нереально смачні навіть без начинки: такі млинці дуже люблять в Італії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11004
Відмінно і як основна страва, і начинки
Не за горами одне з найвеселіших весняних свят — Масляна. Традиційною стравою у період вважаються тонкі ажурні млинці.
Сьогодні ми разом із Shuba поділимося незвичайним рецептом італійських млинців під назвою креспеле. Готуються вони просто і швидко, а подавати їх можна з найрізноманітнішими начинками — з сиром, грибами, овочами, шпинатом чи м’ясом.
Як приготувати італійські млинці на Масляну
Інгредієнти на 10 порцій:
- яйця курячі – 3 шт.;
- молоко 2,5% — 400 мл;
- борошно пшеничне – 250 г;
- мускатний горіх мелений — 2 г;
- сода харчова – 1 г;
- лимон – 5 г;
- цукор – 3 ст. л.;
- сіль – 1 г;
- вершки – 100 мл;
- сир горгонзолу – 60 г;
- гілочка петрушки, оливкова олія Extra Virgin — на свій смак;
- олія вершкове 73% — 30 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування соусу у маленькій каструлі підігріваємо вершки. Розчиняємо в них горгонзолу, додаємо щіпку мускатного горіха та перемішуємо.
- Для приготування млинців в окремій мисці змішуємо яйця з цукром, сіллю та збиваємо все міксером.
- В отриману масу додаємо борошно та молоко. Все перемішуємо до суміші рідкої сметани. Вливаємо трохи оливкової олії та ретельно перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, виливаємо тісто, формуючи млинці, та обсмажуємо їх до золотистості з обох боків.
- Перекладаємо млинці на тарілку, змащуємо кожен млинець вершковим маслом та подаємо з соусом, прикрасивши нарізаною петрушкою.
Японці мають свій незвичайний рецепт млинців під назвою дораяки. Спробуйте, можливо, вони вам сподобаються більше.