Нереально смачні навіть без начинки: такі млинці дуже люблять в Італії

Читать на русском
Автор
11004
Незвичайні млинці готуються просто
Незвичайні млинці готуються просто. Фото shuba.life

Відмінно і як основна страва, і начинки

Не за горами одне з найвеселіших весняних свят — Масляна. Традиційною стравою у період вважаються тонкі ажурні млинці.

Сьогодні ми разом із Shuba поділимося незвичайним рецептом італійських млинців під назвою креспеле. Готуються вони просто і швидко, а подавати їх можна з найрізноманітнішими начинками — з сиром, грибами, овочами, шпинатом чи м’ясом.

Як приготувати італійські млинці на Масляну

Інгредієнти на 10 порцій:

  • яйця курячі – 3 шт.;
  • молоко 2,5% — 400 мл;
  • борошно пшеничне – 250 г;
  • мускатний горіх мелений — 2 г;
  • сода харчова – 1 г;
  • лимон – 5 г;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль – 1 г;
  • вершки – 100 мл;
  • сир горгонзолу – 60 г;
  • гілочка петрушки, оливкова олія Extra Virgin — на свій смак;
  • олія вершкове 73% — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування соусу у маленькій каструлі підігріваємо вершки. Розчиняємо в них горгонзолу, додаємо щіпку мускатного горіха та перемішуємо.
  2. Для приготування млинців в окремій мисці змішуємо яйця з цукром, сіллю та збиваємо все міксером.
  3. В отриману масу додаємо борошно та молоко. Все перемішуємо до суміші рідкої сметани. Вливаємо трохи оливкової олії та ретельно перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, виливаємо тісто, формуючи млинці, та обсмажуємо їх до золотистості з обох боків.
  5. Перекладаємо млинці на тарілку, змащуємо кожен млинець вершковим маслом та подаємо з соусом, прикрасивши нарізаною петрушкою.

Японці мають свій незвичайний рецепт млинців під назвою дораяки. Спробуйте, можливо, вони вам сподобаються більше.