Для цих млинців не потрібні ні яйця, ні молоко: хитрий рецепт ощадливих кулінарів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4028
![Млинці виходять не тільки смачними, а й бюджетними](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/2d/c3481e15-ff870b0cf480da04c87ba461c7a6b2d7.jpg?v=6843_1)
Рецепт виручить у ситуації, якщо в холодильнику немає яєць та молока
Не за горами одне з найвеселіших весняних свят – Масляна. Традиційною стравою цього тижня є тонкі мереживні млинці.
Зазвичай готують млинці на молоці та яйцях. А що робити в ситуації, коли в холодильнику їх немає, а до магазину бігти не хочеться? Shuba пропонує неймовірний рецепт млинців на молоці. Головне – готувати їх у правильних пропорціях. Такі млинці виходять тонкими, пористими та ніжними. Їх можна їсти з будь-якою підливкою та начинкою.
Як приготувати млинці на воді без яєць та молока
Інгредієнти на 3 порції:
- борошно пшеничне – 200 г
- вода – 400 мл;
- олія соняшникова – 4 ст. л.;
- цукор – 3 ст. л.;
- сіль — 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо воду кімнатної температури, цукор та сіль. Розмішуємо до повного їх розчинення.
- В отриману масу додаємо соняшникову олію, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо до повного розчинення грудочок. Тісто має вийти не дуже рідким, але й не густим – воно має стікати з ложки тонким струмком.
- Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо половину половника тісто в середину сковороди та рівномірно розподіляємо.
- Смажимо млинець на середньому вогні протягом 1-1,5 хвилини, перевертаємо і смажимо з іншого боку ще 30 секунд. Повторюємо, доки не закінчиться тісто.
Якщо хочете різноманітності — приготуйте млинці з маком. Таку смакоту проситимуть щодня.