Для цих млинців не потрібні ні яйця, ні молоко: хитрий рецепт ощадливих кулінарів

Читать на русском
Автор
4028
Млинці виходять не тільки смачними, а й бюджетними
Млинці виходять не тільки смачними, а й бюджетними. Фото pexels.com

Рецепт виручить у ситуації, якщо в холодильнику немає яєць та молока

Не за горами одне з найвеселіших весняних свят – Масляна. Традиційною стравою цього тижня є тонкі мереживні млинці.

Зазвичай готують млинці на молоці та яйцях. А що робити в ситуації, коли в холодильнику їх немає, а до магазину бігти не хочеться? Shuba пропонує неймовірний рецепт млинців на молоці. Головне – готувати їх у правильних пропорціях. Такі млинці виходять тонкими, пористими та ніжними. Їх можна їсти з будь-якою підливкою та начинкою.

Як приготувати млинці на воді без яєць та молока

Інгредієнти на 3 порції:

  • борошно пшеничне – 200 г
  • вода – 400 мл;
  • олія соняшникова – 4 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо воду кімнатної температури, цукор та сіль. Розмішуємо до повного їх розчинення.
  2. В отриману масу додаємо соняшникову олію, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо до повного розчинення грудочок. Тісто має вийти не дуже рідким, але й не густим – воно має стікати з ложки тонким струмком.
  3. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо половину половника тісто в середину сковороди та рівномірно розподіляємо.
  4. Смажимо млинець на середньому вогні протягом 1-1,5 хвилини, перевертаємо і смажимо з іншого боку ще 30 секунд. Повторюємо, доки не закінчиться тісто.

Якщо хочете різноманітності — приготуйте млинці з маком. Таку смакоту проситимуть щодня.