Білого нальоту у квіткових горщиках ніби й не було: як очистити рослини від плісняви

Читать на русском
Автор
1551
У горщиках із кімнатними рослинами нерідко з’являється біле покриття через грибкову інфекцію
У горщиках із кімнатними рослинами нерідко з’являється біле покриття через грибкову інфекцію. Фото Pixabay

Вдаватися до агресивних хімікатів більше не потрібно

Білий наліт, викликаний грибковою інфекцією, часто з’являється у горщиках із кімнатними рослинами. Цвіль може виявитися на листі, стеблах і ґрунті, навіть вражаючи деякі плоди. Однак із цією проблемою можна впоратися, не вдаючись до агресивних хімікатів.

Слід зазначити, що пліснява може перешкоджати фотосинтезу рослини. Зазвичай білий наліт у горщиках з квітами виникає через надмірне поливання. Вологий або промоклий ґрунт, що не має можливості висохнути, створює ідеальні умови для розмноження білої плісняви.

Як повідомляє видання Express, боротьба з білою пліснявою в горщиках із кімнатними рослинами може бути ефективною з використанням кількох хитрощів. Для цього достатньо лише кількох звичайних компонентів, які можна знайти у домі.

Як позбутися білого нальоту в горщиках з кімнатними квітами

Олія німа — відмінний засіб для позбавлення від деяких шкідників і білої плісняви на рослинах. Розведіть дві чайні ложки олії німа у воді в розпилювачі та рівномірно обробляйте рослини кожні кілька днів, поки цвіль повністю не зникне.

Рідина для полоскання рота допомагає боротися з нальотом на ґрунті у горщиках із квітами. Розбавте одну частину рідини для полоскання рота у трьох частинах води та нанесіть на ділянки. Важливо не переборщити, щоб уникнути пошкодження листя.

Також звичайний оцет ефективний проти плісняви на рослинах. Змішайте дві столові ложки яблучного оцту з літром води та розпорошіть на уражені ділянки.

Раніше ми розповідали, як дезінфікувати ґрунт для розсади рослин. Також "Телеграф" писав, як знищити мошок у розсаді та кімнатних квітках.