Це обійдеться вам в копійку: чому не можна розмовляти по телефону під час заряджання

Читать на русском
Автор
2535
Телефон на зарядці Новина оновлена 17 березня 2024, 22:15
Телефон на зарядці. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

Як би ви не використовували свій гаджет, не забувайте робити паузи

Більшість користувачів смартфонів не бачать нічого небезпечного у тому, аби користуватись гаджетом під час заряджання, а тим більше розмовляти по ньому. Проте експерти стверджують, що це пов’язано з ризиком пошкодження гаджета.

Видання Sante Plus опитало фахівців, які розповіли, що може піти не так, якщо розмовляти по телефону, який стоїть на зарядці. Виявилось, що проблема у потенційно небажаних електричних явищах, які можуть при цьому виникнути.

Фахівці кажуть, що під час заряджання телефону, зокрема його батарея, нагрівається і найменша технічна поломка або відключення електроенергії може призвести до його перегріву. А це веде до пошкоджень внутрішніх деталей гаджета. Аж до повного виходу його з ладу.

Але не варто поспішати повністю відмовлятись від користування смартфоном, коли він підключений до електромережі. Ви можете сміливо відправляти повідомлення, гортати вебсторінки та навіть користуватись застосунками. А також здійснювати дзвінки. Але, якщо ви відчуєте, що пристрій став нагріватись, або припиніть його використання, або відключіть його від зарядки.

Фахівці наголошують, що у будь-якому разі, як би ви не використовували свій гаджет, не забувайте робити паузи.

Раніше "Телеграф" писав про секрети правильної зарядки телефону. Якщо дотримуватися кількох простих правил, батарея прослужить довше і буде надійнішою.