Ці помилки робить багато хто: названо найнебезпечніші способи заряджання телефону

Читать на русском
Автор
Як не можна заряджати телефон Новина оновлена 14 березня 2024, 08:33
Як не можна заряджати телефон. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Процес заряджання може призвести до поломки телефону або навіть пожежі, якщо його виконувати неправильно

Однією з помилок, яку багато людей роблять під час заряджання мобільних телефонів, є вибір місця для цього процесу в будинку. У деяких випадках це може призвести до небезпечних наслідків, зокрема пожежі.

Про це вказує сайт Electrical Safety First. На думку експертів, заряджати смартфон на дивані чи ліжку зовсім не безпечно.

Важливо тримати гаджет у певному місці під час заряджання акумулятора. Це може бути тумбочка або крісло, але уникайте м’яких меблів. Це пов’язано з тим, що акумулятор під час заряджання нагрівається, а разом з ним і матеріал під пристроєм.

Крім того, якщо покласти смартфон під подушку або ковдру під час заряджання, він може повністю вийти з ладу у безповітряному просторі. Хоча мобільні телефони не так часто спалахують під час зарядки, ризик все ж таки існує.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як правильно заряджати телефон, щоб не нашкодити батареї. Деякі припускаються грубих помилок у цьому процесі, таких як, наприклад, зарядка телефону протягом всієї ночі. Якщо так робити часто, то незабаром гаджет може вийти з ладу.