Повинен бути заряджений, але є одне "але": як зберігати смартфон, що не використовується

Читать на русском
Автор
5713
Зберігати телефон потрібно зарядженим
Зберігати телефон потрібно зарядженим. Фото Freepik

Важливою є не тільки зарядка, але й умови зберігання гаджета

Існує безліч причин, через які акумулятор телефону може вийти з ладу, включаючи неправильне зберігання пристрою. Якщо вам необхідно на тривалий термін відкласти використання смартфона, але зберегти акумулятор в хорошому стані, існує кілька правил для правильного зберігання гаджета.

При тривалому зберіганні телефону з акумулятором усередині він може поступово розряджатися незалежно від того, користуєтеся ви ним чи ні. На перший погляд, це може здатися дивним, але перед вимкненням телефона на тривалий період акумулятор слід зарядити — це важливий аспект, пише textmagic. Він не повинен бути повністю зарядженим, а достатньо до певного рівня.

Як правильно зберігати телефон

Перед зберіганням потрібно зарядити акумулятор телефону наполовину. Якщо ви плануєте не користуватися телефоном протягом тривалого часу, найкращим варіантом буде зарядити його до 50%. До речі, Apple рекомендує вмикати телефон кожні шість місяців і заряджати його до 50% для підтримки заряду акумулятора.

Існують і інші важливі правила: акумулятори мобільних телефонів слід зберігати обов’язково у прохолодному та сухому місці, щоб запобігти їх пошкодженню.

Раніше ми писали, за якої температури не можна використовувати смартфон. Вони шкідливі для акумулятора мобільного пристрою.