Забруднилися навушники - не біда: чим їх почистити за 5 хвилин

Читать на русском
Автор
Чистка бездротових навушників
Чистка бездротових навушників. Фото Canva

Чистка навушників не займе у вас багато часу

Кожен гаджет потрібно ретельно чистити, аби він довше служив. Коли йдеться про навушники, тут важливо видалити з них вушну сірку. Адже це питання гігієни.

До речі, бездротові навушники здобули велику популярність протягом останніх років. Їх обирають все більше та більше, пише "УНІАН". Оскільки вони щільніше прилягають до вуха, то й забруднюються частіше.

Чим почистити бездротові навушники

У такій ситуації ефективно використати перекис водню або ж хлоргексидин. Вони чудово впораються з будь-якими видами забруднень. Також ці речовини приберуть неприємні запахи та бактерії. Оптимальним варіантом для чистки навушників буде ватна паличка.

Зубочистку можна використовувати для очищення сіточки — обережно зніміть з неї бруд, але не пошкодьте. Потім змочіть ватяну паличку і протріть навушники. Також ретельно протріть зовнішню частину, таким чином, ви повернете їй білизну.

Вакуумні навушники чистять за схожим принципом. Потрібно зняти накладки, протерти їх та почекати, поки висохнуть. Бруд можна забрати вушною паличкою чи зубочисткою, а тоді обробити спиртом або перекисом.

Чим почистити дротові навушники

Аби відмити такий вид навушників, не користуйтеся засобами, які можуть зіпсувати штучну шкіру. Спершу протріть дроти. Амбюшюри (накладки на навушники) зніміть, обережно повитирайте й дайте їм висохнути. Мембрану теж слід дуже акуратно витирати, за допомогою антисептика. Але будьте обережні з дозуванням, щоб речовина не потрапила всередину.

Нещодавно "Телеграф" писав, що робити, коли iPhone потрапив у воду. Не поспішайте класти його в рис, бо можете пошкодити екран гаджета. Краще обернути зарядним портом донизу та злегка струсити. Важливо, аби волога повністю зникла.