Згущівку можна приготувати вдома: з кількох інгредієнтів, і виходить втричі смачніша, ніж магазинна
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Як приготувати густу "згущонку" в домашніх умовах](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/89/689dddb3-c27b2142aec6f84077f58c634405e895.jpg?v=3553_1)
Продукт виходить смачнішим, ніж у магазині
Ми ділились рецептом смачного домашнього морозива. Тепер розповідаємо, як приготувати домашнє згущене молоко.
Цей солодкий десерт родом з дитинства здатен порадувати не лише дітей, але й дорослих. Але чи знаєте ви, що згущене молоко можна легко приготувати вдома? Простим рецептом поділились на порталі ProstoWay.
Інгредієнти:
- 1 л жирного молока (більше 2,5% або домашнє)
- 500 г цукру
- 50 мл води
- 0,5 ч. л. соди
Спосіб приготування:
- У каструлю з товстим дном насипте цукор і залийте його водою. Поставте на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи, доки цукор не розчиниться повністю і не утвориться рідкий сироп.
- Влийте до сиропу молоко кімнатної температури. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи.
- Додайте до киплячого молока соду, ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть згущене молоко протягом 1 години.
- Через годину колір згущеного молока зміниться з білого на блідо-жовтий або бежевий. Перевірте його консистенцію: якщо вона вас влаштовує, то зніміть згущене молоко з вогню. Якщо ж ви хочете отримати більш густу масу, продовжуйте варити, періодично помішуючи.
Згущівку залишиться лише перелити в зручну тару і зберігати в холодильнику. Також ми розповідали, як приготувати смачні цукерки.