Рис не допоможе: як діяти, коли iPhone раптово опинився у воді

Читать на русском
Автор
Як врятувати iPhone від вологи
Як врятувати iPhone від вологи. Фото Canva

Не поспішайте занурювати телефон у рис

У випадку, коли iPhone випадково потрапив у воду, важливо вчасно зреагувати. Тут потрібно чітко розуміти, як діяти, аби не зробити гірше. Є кілька міфів, які ми готові розвінчати.

Як правильно сушити iPhone

Доволі поширеною практикою є використовувати рис, щоб він увібрав вологу, яка потрапила на телефон, пише NV. Утім, цей метод є далеко не найкращим для iPhone. Рис вбере воду лише зовні, тоді як вона залишиться у внутрішніх частинах пристрою. Також зерна рису можуть опинитися в щілинах гаджету, що уповільнить процес його сушіння.

Виробники iPhone радять спершу акуратно постукати по телефоні зарядним портом донизу, щоб позбутися вологи. Тоді пристрій варто покласти у сухе місце щонайменше на день. Він має повністю стати сухим.

Через годину після сушіння можна під'єднати кабель Lightning або USB Type-C, аби побачити, чи пристрій здатен заряджатися та чи функціонує порт. До речі, не варто вставляти у гніздо ватні палички або інші предмети, щоб висушити. Це може лише зробити гірше.

Фахівці радять не сушити iPhone феном та іншими зовнішніми джерелами тепла.

Що важливо пам'ятати

Перше, що ви повинні зробити, коли телефон опинився у воді, це вимкнути його. Через вологу, яка потрапила у гаджет, може статися замикання. До того ж частини пристрою можуть пошкодитися. Не робіть спроб зарядити гаджет, коли він ще мокрий, адже може поламатися материнська плата.

До того ж робіть заздалегідь резервні копії своїх даних, аби не втратити всі свої файли з пам'яті пристрою.

Раніше "Телеграф" писав, що варто робити, коли телефон завис і нормально не працює. Тут варто не перезавантажувати його, як багато хто робить, а просто вимкнути й увімкнути знову.